O sticla cu mesaj veche de 56 de ani a fost gasita pe o plaja de catre un cuplu! E incredibil ce scria in bilet!

Publicat: 17 feb. 2019, 18:11 Autor: madalina m. Life

Obiectul bizar a fost gasit de un cuplu de americani, iar povestea din spatele descoperirii e una incredibila!

Oamenii au gasit o sticla cu mesaj veche de nu mai putin de 56 de ani! Totul s-a intamplat pe o plaja din statul Texas, in SUA. In interiorul recipientului se afla un bilet de culoare portocalie. In mod uimitor, au putut descifra literele scrise cu mai bine de jumatate de secol in urma.

De asemenea, cei doi americani au facut descoperirea uimitoare in apropiere de casa lor, cand se plimbau pe o plaja pe Insula Padre. Acestia sunt originari din orasul Corpus Christi, din Texas. Sticla cu mesaj avea un mesaj in interior, prin care oricine o gasea era indemnat sa sparga recipientul.

„Sparge sticla!”, scria pe biletul vechi de 56 de ani. Cei doi soti au ales insa sa scoata cu grija bucata de hartie, fara sa deterioreze in vreun fel descoperirea. Potrivit celor de la Admnistratia Americana a Oceanelor si Atmosferei (NOAA), in anul 1960 au fost lansate 7.863 de sticle in ocean, ca parte a unui studiu stiintific.

O sticla cu mesaj veche de 56 de ani a fost gasita pe o plaja de catre un cuplu

Specialistii au mai afirmat ca Jim si Candy Duke, cei doi soti din Texas, se plimbau linistiti cand au gasit sticla cu mesaj pe plaja. Momentul i-a captivat pe deplin si au vrut sa vada ce contine recipientul.

„Sticlele au fost eliberate ca parte a unui studiu pentru a putea determina rolul pe care il au curentii oceanului in miscarea crevetilor tineri, din zonele de reproducere din larg si catre zona tarmului”, au afirmat reprezentantii NOAA. Pe de alta parte, familia Duke a marturisit ca sticla va fi asezata intr-un loc special din casa.

Totodata, acestia au mai afirmat ca sticlele eliberate in larg contineau si carti postale dar si instructiuni pentru cei care le gaseau. Norocosii le puteau trimite prin posta cu data si locul in care au fost descoperite. In schimb, primeau o recompensa de 50 de centi. Sticlele cu mesaj in scop stiintific au fost eliberate in larg in perioada februarie 1962 si decembrie 1963.

(sursa: ftw.usatoday.com)

Publicat: 17 feb. 2019, 18:11 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă