RESPECT! O româncă a fost numită ministru al Sporturilor din Franţa! “Sunt în întregime româncă, dar şi franţuzoaică în aceeaşi măsură”

Publicat: 04 Sep. 2018, 17:00 News 3

Este una dintre romanii cu care ar trebui sa ne mandrim. Povestea ei de viata este una plina de inspiratie pentru oricare dintre noi.

O veste extraordinar de buna vine pentru Romania din Franta. Roxana Maracineanu are 43 de ani si tocmai a fost aleasa in fuctia de Ministru al Sporturilor din Franta. In 1998 ea a fost campioana mondiala la proba de 200 de metri spate, natatie, iar in anul 2000 a iesit vicecampioana la aceeasi proba.

Roxana Mărăcineanu s-a născut la 7 mai 1975, la Bucureşti şi a emigrat în Franţa în 1984. În 1998, la Perth, Roxana Mărăcineanu a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit tilul mondial la nataţie. În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la JO de la Sydney, fiind întrecută de Diana Mocanu.

Anul trecut Roxana Maracineanu a acordat un interviu in care a oferit detalii despre viata ei si despre cum a fugit din Romania in Franta. „Trăiam la Bucureşti şi tatăl meu a fost trimis la Alger cu serviciul (n.r. – era inginer de lucrări publice). Mama mea şi fratele meu i s-au alăturat, apoi a fost rândul meu în timpul vacanţelor şcolare. Şi în momentul revenirii, în loc să luăm zborul spre România, ne-am îmbarcat pentru Franţa… Nu înţelegeam cu adevărat ce se se întâmplă. Am cerut azil politic, nu puteam merge la hotel, nu cunoşteam pe nimeni la Paris şi am dormit câteva nopţi în maşina noastră Renault 16. Dar pentru noi era o aventură, era amuzant, nu avea nimic trist…”, a povestit ea.

Continuarea articolului »

Publicat: 04 Sep. 2018, 17:00 News 3
Pe aceeași temă