O pisică sălbatică a fost filmată în timp ce înota în Cazanele Dunării VIDEO

Publicat: 12 Nov. 2018, 15:00 Life
O pisică sălbatică a fost filmată în timp ce înota în Cazanele Dunării VIDEO

Imaginile spectaculoase surprinse în Cazanele Dunarii fac senzație pe Facebook, mai ales că astfel de cadre sunt foarte rare.

Filmarea a fost realizată de un bărbat din Orșova iar apoi a fost postată de Administraţia Parcului Natural Porţile de Fier pe pagina oficială de Facebook.

Nu se știe încă dacă felina voia doar să facă baie sau voia să treacă intenționat frontiera.

“Nu este o prezenţă rară în Clisura Dunării, numai că, în general, pisicile şi râşii sunt animale foarte sperioase, foarte receptive, simt imediat prezenţa umană şi se ascund. Din acest motiv sunt foarte greu de observat.

O pisică sălbatică a fost filmată în timp ce înota în Cazanele Dunării

O pisică sălbatică a fost filmată în timp ce înota in Cazanele Dunării

 

Pisicile sălbatice nu au acelaşi comportament ca pisicile domestice. Chiar un coleg de-al meu în urmă cu un an a filmat o pisică sălbatică în Golful Mraconia la fel, tot în apă. Nu este ceva spectaculos pentru pisicile sălbatice să înoate.

Ştiu că mulţi oameni spun că pisicile se feresc de apă, dar în cazul pisicilor sălbatice nu se aplică această regulă”, a spus biologul Amalia Raluca Dumbravă de la Parcul Natural Porţile de Fier.

Pisica sălbatică este de dimensiuni medii, care se trage din pisica domestică, originară din Europa. Este carnivoră, hrănindu-se cu mamifere mici, ca de exemplu rozătoarele, păsările sau chiar puii de mistreț și căprioară.

Publicat: 12 Nov. 2018, 15:00 Life
Pe aceeași temă