O nouă boală misterioasă a apărut în India! Medicii descriu simptomele bizare. Sute de persoane, spitalizate

Publicat: 07 dec. 2020, 14:09 Autor: Elena Arhiva
O nouă boală misterioasă a apărut în India! Medicii descriu simptomele bizare. Sute de persoane, spitalizate

Cel puțin o persoană a murit și 227 au fost internate în spital cu o boală necunoscută, în sudul statului indian Andhra Pradesh.

Pacienții au prezentat o gamă largă de simptome, de la greață până la crize convulsive și inconștiență, au spus medicii. Oficialii investighează cauza bolii, care a lovit orașul Eluru în weekend, potrivit BBC News, citat de digi24.ro.

Se întâmplă asta în timp ce India continuă să lupte împotriva pandemiei, înregistrând al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume. Andhra Pradesh a fost unul dintre cele mai afectate state, cu peste 800.000 de cazuri, a treia cea mai mare cifră din țară.

Însă Covid-19 nu pare să fie cauza spitalizărilor în weekend. Ministrul Sănătății din statul respectiv, Alla Kali Krishna Srinivas, a spus că toți pacienții au fost testați pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative.

Sute de oameni au ajuns la spital

Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început să vomite, după ce s-au plâns de arsuri în zona ochilor. Unii dintre ei au leșinat sau au avut crize convulsive”, a declarat un medic de la Spitalul guvernamental Eluru pentru ziarul Indian Express.

70 de persoane au fost externate, în timp ce alte 157 sunt încă tratate, au anunțat medicii. Guvernatorul statului, Jaganmohan Reddy, a declarat că echipe medicale speciale sunt trimise la Eluru pentru a investiga cauza bolii.

Ministrul Sănătății a spus că probele de sânge ale pacienților nu au evidențiat nicio urmă a unei infecții virale. Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului drept cauză, după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit„, a spus el.Este o boală misterioasă și doar analiza de laborator va dezvălui ce este.

Cu toate acestea, partidul de opoziție Telugu Desam a cerut o anchetă, susținând că o contaminare a fost cauza bolii misterioase.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 07 dec. 2020, 14:09 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×