O mamica a descoperit din greseala un leac-minune! Ar putea salva multe sarcini pe care femeile isi doresc sa le duca pana la termen

Publicat: 02 ian. 2019, 17:54 Autor: madalina m. Parenting

A fost descoperit un leac-minune! Medicamentul a ajutat o femeie care pierduse patru sarcini sa nasca.

O asistenta medicala din Marea Britanie care pierduse patru sarcini si-a indeplinit dorinta, dupa ce a descoperit din greseala un leac-minune. Charmagne Reblando, in varsta de 40 de ani, a incercat timp de 13 ani sa-si indeplineasca dorinta de a avea un copil.

Insa, destinul i-a pregatit doar episoade nefericite: a pierdut patru sarcini consecutive, mereu in primele 4 luni, dupa ce a cheltuit peste 20.000 de lire sterline pe fertilizari in-vitro. Cand a ramas insarcinata pentru a cincea oara, femeia, disperata sa nu piarda si aceasta sarcina, s-a inscris intr-un test clinic.

In cadrul studiului erau mai multe gravide care se aflau in aceeasi situatie, si carora li s-a administrat un medicament pentru astm ieftin, in combinatie cu un hormon numit progesteron.

Testul a avut un succes remarcabil, pentru ca 15 din cele 23 de femei care au facut parte din studiu au reusit sa nasca copii sanatosi tun la termen! In acelasi timp, celelalte 8 participante la test se afla momentan in ultimele saptamani de sarcina, ceea ce inseamna ca studiul are sanse de a avea chiar o rata de succes de 100%!

O mamica a descoperit din greseala un leac-minune

Mamica a descoperit din greseala un leac-minune si a dus la bun sfarsit sarcina, aducand-o pe lume pe fiica ei, Mia, in luna aprilie din 2018.
Femeia s-a inscris in studiu in a cincisprezecea saptamana de sarcina, atunci cand incepuse deja sa resimta dureri pe care le acuzase si in precedentele patru sarcini.

O mamica a descoperit din greseala un leac-minune

Desi ajunsese mai departe decat in toate precedentele incercari, ea se temea asa de mult de un nou deznodamant nefericit incat nici macar nu a cumparat haine de gravida sau de bebelus, pentru a nu aduce ghinion!

In cele din urma, Mia a fost nascuta prin cezariana dupa 34 de saptamani de sarcina, si nu a intampinat nicio problema in primele zile de viata. De altfel, autopsiile facute pe trei din fetusii pe care femeia ii nascuse prematur a aratat ca acestia erau perfect sanatosi si ar fi supravietuit daca ramaneau in pantecul femeii mai mult timp.

Medicamentul in cauza, aminofilina, este extrem de ieftin – un flacon costand doar 13 lire, echivalentul a aproape 70 de lei. Expertii cred ca doar in Marea Britanie ar putea salva peste 60.000 de cazuri de copii nascuti prematur in fiecare an.

(sursa: dailymail.co.uk)

Publicat: 02 ian. 2019, 17:54 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă