O boala mortala transforma caprioarele in zombi! Boala se raspandeste cu viteza luminii

Publicat: 08 feb. 2019, 15:28 Autor: Simona Life
O boala mortala transforma caprioarele in zombi! Boala se raspandeste cu  viteza luminii

"The walking dead" devine realitate, dupa ce caprioarele au inceput sa se transforma in zombi.

O infectie mortala numita „boala caprioarelor zombi” se raspandeste cu repeziciune in America de Nord. Boala incepe prin a ataca creierul, maduva spinarii si alte tesuturi ale caprioarelor, cerbilor si elanilor.

In cele din urma duce la moartea lor, insa nu inainte de a cauza animalelor pierderea in greutate si lipsa de coordonare, devenind agresive.

O boala mortala transforma caprioarele in zombi

O boala mortala transforma caprioarele in zombi

Boala s-a raspandit in cel putin 24 de state din America si doua provincii din Canada in luna ianaurie. In ciuda avertismentelor legate de boala care afecteaza caprioarele, care ar fi cumva legata de „boala vacii nebune”, nu exista dovezi conform carora oamenii pot fi raniti prin consumarea carnii infectate.

Boala a fost depistata pentru prima oara in urma cu 40 de ani in salbaticie, insa a fost vazuta la caprioarele tinute captive incepand cu anul 1960. S-a intamplat in nordul statului Colorado si in sudul statului Wyoming, iar de atunci s-a raspandit peste tot.

Boala cronica poate fi gasita atat la animalele din salbaticie, cat si la cele domestice, si are efecte ingrozitoare, insa doar dupa multi ani pot incepe sa se vada semnele.

Boala si-a primit numele din cauza simptomelor bizare pe care le cauzeaza, incluzand o stare „rece” si slabirea excesiva, din cauza carora coastele ies in relief.

Inca nu se stie cu exactitate daca boala se transmite la oameni fiindca nu a existat niciun caz pana acum, insa oamenii sunt speriati si incearca sa fie precauti, potrivit DailyMail.

Publicat: 08 feb. 2019, 15:28 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă