Noua boală misterioasă face tot mai multe victime în India. Descoperirile sunt îngrozitoare!

Publicat: 10 dec. 2020, 09:17 Autor: Elena Arhiva
Noua boală misterioasă face tot mai multe victime în India. Descoperirile sunt îngrozitoare!

India a convocat o echipă de experți medicali în sudul statului Andhra Pradesh, după ce o boală misterioasă a ucis o persoană și a trimis în spital câteva sute.

Un reprezentant al partidului de guvernământ Bharatiya Janata a declarat că analizele preliminare de sânge au relevat cantități mari de plumb și nichel, potrivit BBC News.

Pacienții au prezentat simptome diverse, de la greață la convulsii și leșin, spun medicii. Iar acest lucru se întâmplă în timp ce India se luptă cu un număr mare de cazuri de coronavirus. Andhra Pradesh a fost unul dintre cele mai afectate state, cu peste 800.000 de cazuri, a treia cea mai mare cifră din țară. Însă Covid-19 nu pare să fie cauza spitalizărilor în weekend. Ministrul Sănătății din statul respectiv, Alla Kali Krishna Srinivas, a spus că toți pacienții au fost testați pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative.

Srinivas a spus că probele de sânge ale pacienților nu au evidențiat nicio dovadă a unei infecții virale.

Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului drept cauză, după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit, a spus el. Este o boală misterioasă și doar analiza de laborator va dezvălui ce este.”

Însă, Narasimha Rao, reprezentant al partidului de guvernământ, a trimis un mesaj jurnaliștilor locali în care a spus că analizele preliminare de sânge, efectuate de Institutul de Științe Medicale din Delhi, au arătat că majoritatea probelor conțin plumb, nichel și alte metale grele.

Într-o declarație publicată de ministerul indian al Sănătății, se spune că vicepreședintele Venkaiah Naidu a trimis la Eluru, unde s-au produs majoritatea îmbolnăvirilor, o echipă de experți.

500 de persoane au fost internate

Oficialii au declarat că până acum au fost internate 500 de persoane, 300 dintre ele fiind între timp externate. 19 sunt în stare gravă și au fost transferate la spitale mai mari, pentru tratamente complexe.

Jaganmohan Reddy, înalt oficial indian, a vizitat spitalul guvernamental Eluru și s-a întâlnit cu pacienții aflați în tratament.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt, de asemenea, așteptați să sosească în Eluru pentru investigații suplimentare.

Partidul de opoziție Telugu Desam a cerut o anchetă asupra incidentului, insistând că sursa îmbolnăvirilor misterioase ar fi contaminarea.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 10 dec. 2020, 09:17 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×