Noi date despre vaccinul AstaZeneca. Cât este de eficient, de fapt

Publicat: 25 mart. 2021, 10:25 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Noi date despre vaccinul AstaZeneca. Cât este de eficient, de fapt

După un nou studiu, AstraZeneca a declarat că vaccinul COVID-19 are o eficienţă de 76% în prevenirea bolilor simptomatice. Oficialii americani din domeniul sănătăţii au reproşat companiei anglo-suedeze că nu a folosit cele mai actuale informaţii atunci când a publicat rezultatele studiului.

Se pare că, vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 76% în prevenirea bolilor simptomatice, un pic mai mică decât nivelul anunţat la începutul acestei săptămâni într-un raport, relatează Reuters.

Mai mult decât atât, oficialii americani din domeniul sănătăţii au reproşat companiei anglo-suedeze că nu a folosit cele mai actuale informaţii atunci când a publicat, luni, 22 martie, o analiză intermediară în care a arătat că vaccinul sau are o eficienţă la 79% împotriva coronavirusului.

Cele mai recente date s-au bazat pe 190 cazuri de infectări la peste 32.400 de participanţi din Statele Unite, Chile şi Peru. Datele intermediare anterioare se bazau pe 141 cazuri de infectări până pe 17 februarie.

„Analiza primară este în concordanţă cu analiza interimară lansată anterior şi confirmă faptul că vaccinul nostru COVID-19 este extrem de eficient la adulţi”, a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv al cercetării şi dezvoltării de la AstraZeneca.

AstraZeneca a declarat că intenţionează să solicite autorizaţia de utilizare de urgenţă a SUA în următoarele săptămâni. Institutul Naţional din SUA privind Alergiile şi Bolile Infecţioase a declarat marţi, 23 martie, ca AstraZeneca ar fi oferit date incomplete legate de eficacitatea vaccinului său anti-Covid după studiul la scară largă realizat în SUA.

Totodată, AstraZeneca a subliniat joi că vaccinul său dezvoltată împreună cu Universitatea Oxford este 100% eficient împotriva formelor severe sau critice ale bolii. De asemenea, a spus că vaccinul a demonstrat o eficienţă de 85% la adulţii cu vârsta de 65 de ani şi peste, potrivit mediafax.ro

„Mulţi dintre noi aşteptam acest studiu mare, bine construit şi raportat de faza III”, a spus Paul Griffin, profesor la Universitatea din Queensland.

„Acesta pare a fi un vaccin foarte eficient, fără probleme de siguranţă. Sperăm că acest lucru ar trebui să le ofere oamenilor încrederea că acest vaccin este cel potrivit pentru a-l folosi în continuare”, a adăugat acesta.

Rata de eficacienţă actualizată de 76% este comparabilă cu ratele de aproximativ 95% pentru vaccinurile de la Pfizer / BioNTech şi Moderna.

 

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 25 mart. 2021, 10:25 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă