Nadine face liceul la 42 de ani: „Am ales să fiu un model”

Publicat: 02 Nov. 2019, 11:36 Vedete

Nadine s-a întorc la televiziunea care a făcut-o celebră în urmă cu 24 de ani.

Nadine face liceul la 42 de ani. De două săptămâni, Nadine prezintă la TVR o emisiune care-i poartă numele, iar în paralel, își continuă liceul, fiind din nou elevă în clasa a XI-a.

În plus, își crește copilul, care la rându-i este elev, dar de școală primară. Astfel că Nadine are un program extrem de încărcat, însă reușește să facă față provocărilor cu brio.

Nadine face liceul la 42 de ani

„Tinerețea mea, entuziasmul meu, noul început, speranțe, Titus Munteanu, colegii mei din “Școala Vedetelor”… Acest contract semnat, cumva, a închis un cerc. Am plecat din TVR când eram un copil și m-am întors alt om. Azi, la TVR, mă întorc cu recunoștință, bucurie și nostalgie.

Emisiunea este încă în construcție. Vrem să fie după forma și asemănarea mea, de aceea încă mai lucrăm la ea. Am primit invitația de a face o emisiune și din discuții a reieșit pasiunea mea pentru dezvoltare personală și despre cât de important este să învățăm unii de la ceilalți, din experiențele noastre de viață, pentru a ne transforma propriile vieți.

Așa am dezvoltat ideea temelor săptămânale, în care să discutăm acele situații de viață care ne pot transforma în mod pozitiv sau care ne pot doborî. Și, evident, soluții de la toți invitații, pentru ca noi toți să putem beneficia de acest schimb de idei.

Nadine s-a întors la școală

Nu am reluat cursurile. Am terminat o dată liceul, iar acum îl mai fac o dată. A fost o întreagă peripeție birocratică să am voie să îl fac a doua oară – argumentul Ministerului Educației fiind că am făcut o dată liceul pe banii statului, nu se poate și a doua oară.
Am fost de acord și am cerut să plătesc, însă neexistând precedent, nu este reglementat legal acest aspect. Mi-a fost teamă că nu voi putea face a doua oară liceul.

Prin asociația mea non profit “Do Good”, am tot întâlnit cazuri de sărăcie extremă, una dintre cauze fiind reprezentată de lipsa de educație a părinților, a mamei, în mod special. Am ales să fiu un model pentru aceste femei, lor fiindu-le rușine să meargă înapoi la școală, cauza fiind “gura lumii”.

De când am început să vorbesc despre asta în mod public, multe femei îmi spun că s-au reînscris la școală sau, foarte amuzant, mă roagă să sun eu la școala lor și să le înscriu, pentru că lor le este rușine” a spus Nadine pentru Libertatea.

Publicat: 02 Nov. 2019, 11:36 Vedete
Pe aceeași temă