Nadia Murad a fost violata batuta si vanduta ca sclava! Detalii cutremuratoare

Publicat: 11 oct. 2018, 10:58 Autor: Simona Life

Nadia Murad, laureata a Premiului Nobel pentru Pace 2018, a facut declaratii incredibile cu privire la chinul la care a fost supusa si cum a reusit sa scape din acel infern.

Este autoarea volumului Eu voi fi ultima. Povestea captivitatii mele si lupta mea impotriva Statului Islamic (Polirom, 2018). Cartea a fost scrisa in colaborare cu jurnalista Jenna Krajeski, cuvant-inainte de Amal Cooney.

Nadia Murad este unul dintre cei doi laureati ai Premiului Nobel pentru Pace 2018, celalalt fiind medicul congolez Denis Mukwege.

Cand avea 21 de ani, Nadia a inceput sa traiasca o drama. Santul natal Kocho in care traia a ost ocupat de ISIS, iar vietile tuturor s-au schimbat dramatic. Barbatii au fost fortati sa se converteasca la islam, air cei care au refuzat au fost executati, trupurile lor fiind azvarlite in gropi comune.

Nici femeile nu au avut parte de o viata prea buna. Acestea, printre care si Nadia, au fost vandute ca sclave. Nadia a fost batuta, violata de mai multe ori pana cand a reusit sa evadeze.

Nadia Murad a fost violata batuta si vanduta ca sclava! Detalii cutremuratoare

Nadia Murad a fost violata batuta si vanduta ca sclava

Nadia Murad a fost violata batuta si vanduta ca sclava! Detalii cutremuratoare

Cartea ei este un apel de actiune impotriva Statului Islamic.

„De cînd o cunosc, Nadia nu doar că s-a făcut auzită, ci a devenit glasul fiecărui yazidit căzut victimă genocidului, al fiecărei femei abuzate, al fiecărui refugiat abandonat. Cei care au crezut că prin cruzimea lor o pot reduce la tăcere s-au înşelat.

Spiritul Nadiei Murad nu este frant, iar vocea ei nu va fi înăbuşită. Dimpotrivă, în paginile de faţă glasul ei este mai puternic ca oricand” a fost declaratia lui Amal Clooney.

„Aceste memorii tulburătoare relatează experienţele prin care a trecut Nadia Murad şi ridică întrebări privind complicitatea martorilor care au acceptat tacit suferinţele celorlalţi.” (The New Yorker)

„Un volum devastator, dar care inspiră şi îndeamnă urgent la acţiune.” (Kirkus Reviews)

Sursa: evz.ro

Publicat: 11 oct. 2018, 10:58 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă