Misiunea prin care NASA vrea sa salveze omenirea! Se crede ca vom avea aceeasi soarta precum dinozaurii :O

Publicat: 17 Feb. 2019, 18:23 Life

NASA crede ca omenirea va avea aceeasi soarta ca dinozaurii!

NASA vrea sa salveze omenirea

Specialistii de la John Hopkins University vor sa lanseze o asemenea nava spatiala. NASA vrea sa salveze omenirea prin intermediul unei rachete ce poate calatori la viteze impresionante. „Este similara cu o racheta balistica uriasa”, a explicat Elena Adams, principalul ingier al misiunii.

Pentru ca se crede ca vom avea aceeasi soarta ca dinozaurii, NASA va incerca sa remedieze acest potential de distrugere a speciei umane. Totodata, aproximativ 100 de tone de deseuri spatiale ajung sa intre in atmosfera Pamantului, in fiecare zi.

In mare parte, gunoaiele spatiale sunt formate din parf si bucati mici de roca. In luna august din 2018, NASA a confirmat ca va furniza 3,8 milione de dolari in urmatorii patru ani de zile pentru sustinerea si functionarea a doua observatoare. Vor avea ca scop vanatoarea de asteroizi periculosi Terra.

Exista trei observatoare, situate in emisfera nordica, ce au detectat peste 95% dintre cei 2.057 de asteroizi care s-au apropiat de Pamant, in anul 2017. Insa, partea proasta o reprezinta faptul ca astfel de telescoape au o vizibilitate de doar 30% asupra emisferei sudice, o regiune in care asteroizii ar putea lovi Terra.

« Pagina anterioară

Publicat: 17 Feb. 2019, 18:23 Life
Pe aceeași temă