Minora care a sunat la Telefonul Copilului a vrut să moară pentru că tatăl vitreg ar fi abuzat-o

Publicat: 13 Sep. 2019, 14:56 Ciao.ro
Minora care a sunat la Telefonul Copilului a vrut să moară pentru că tatăl vitreg ar fi abuzat-o

Fata a spus că recurge la acest gest deoarece ar fi fost abuzată sexual de tatăl vitreg și nimeni nu a crezut-o, nici măcar psihologul.

Minora care a sunat la Telefonul Copilului. „Mesajul inițial al fetei în momentul inițierii apelului a fost și citez: „Nu vreau să mor singură”. Practic, tentativa de suicid pe care ea și a gândit-o în cele mai mici detalii voia s-o ducă la bun sfârșit, atâta tot că nu vroia să se simtă singură în acest proces.

De ce a recurs la acest gest? Pentru că ea este victimă, așa cum afirmă, a abuzului sexual din partea tatălui vitreg, iar pe de altă parte nimeni nu a crezut-o. Ea a încercat și a tot vorbit despre asta, însă nimeni nu a crezut o, nici psihologul afirmă ea, nici psihiatrul.

Minora care a sunat la Telefonul Copilului

O minoră a anunțat Telefonul Copilului că vrea să moară

Nu i-a dat niciunul dintre ei crezare, și astfel a ajuns la acest gest extrem, simțindu se singură și practic nemaivăzând niciun fel de motiv pentru care ar trebui să mai trăiască”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălina Surcel, director executiv al Asociației Telefonul Copilului.

Specialistul de la Telefonul Copilului a vorbit cu minora în vârstă de 17 ani vreme de o oră și jumătate, timp în care polițiștii Capitalei au reușit să o găsească și să o preia.

„A fost o misiune contra cronometru pentru că ea deja consumase două folii de medicamente antidepresive și alcool. Fiecare secundă conta – practic, putea să se stingă în orice secundă de la momentul inițierii apelului, pe măsură ce efectele medicamentelor își spuneau cuvântul”, a mai explicat directorul executiv al Asociației Telefonul Copilului.

Chiar dacă fata a fost salvată, cazul ei nu poate fi închis, atrage atenția Cătălina Surcel.

„Trebuie să existe o anchetă care să scoată la iveală dacă a existat abuz sexual din partea tatălui vitreg către copil, trebuie investigată maniera în care a fost tratată situația din partea psihologului, a psihiatrului.

De ce copilul a ajuns acasă doar cu un tratament medicamentos și nu i s-a oferit mai mult de atât, în condițiile în care este evident că avea nevoie de mai mult de atât, de ce nu i s-a dat crezare? Nu putem vorbi despre un final total fericit și aproape fericit pentru că noi considerăm că greul de acum începe, în a evalua cu adevărat situatia și ce a condus la acest gest”, arată sursa citat.

Publicat: 13 Sep. 2019, 14:56 Ciao.ro
Pe aceeași temă