Ministrul Nelu Tătaru: ”Nu avem un tratament specific coronavirus, avem un tratament general antiviral”

Publicat: 08 Oct. 2020, 08:29 Arhiva

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a vorbit despre modul în care pacienții sunt tratați pentru noul coronavirus. Așa cum susține și oficialul, și medicii folosesc tot ce se utilizează la nivel mondial, fiind administrate aproape 12.000 de doze de Remdesivir. Însă, în depozite mai sunt doar 4000 de doze.

Cele 11.829 de doze de Remdesivir au fost administrate pacienților de la începutul lunii iulie până în prezent, în depozite existând acum încă 4000. Ministrul Sănătății l-a contrazit pe președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Șerban Bubenek.

„Nu putem ajunge la această concluzie, tratamentul cu antiviral nu este un tratament specific sau un tratament salvator sau vreun panaceu. Trebuie să punem contextul unui deces în cadrul unei multitudini de patologii, precum şi a severităţii bolii. Gândim pragmatic, dar gândim medical, având în vedere că această infecţie dă o mortalitate, dar această mortalitate survine în proporţie de 98 la sută la cei care au comorbidităţi, prin decompensarea acestor morbidităţi”, a spus Nelu Tătaru la Digi24, citează g4media.ro.

„Este un tratament care se dă pentru formele medii-severe. Se dă în stadiu incipient, un tratament de cinci zile, în general celor care sunt în terapie intensivă. Completăm tratamentul cu hidroxiclorochină, Kaletra sau completându-se ulterior cu tot ce înseamnă imunomodulatoare, anticoagulante, dexametazone, precum şi alte antivirale”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru: ”Nu avem un tratament specific coronavirus”

”Nu avem un tratament specific coronavirus, avem un tratament general antiviral, care poate ameliora evoluţia unei boli, dar nu avem acel tratament minune care să oprească această boală. Folosim tot ce se foloseşte la nivel mondial, în contextul în care avem criza pe care o avem la nivel mondial când vorbim de Remdesivir”, a mai spus oficialul.

În ultimele 24 de ore au fost 2.958 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei! Până ieri, 7 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

Publicat: 08 Oct. 2020, 08:29 Arhiva
Pe aceeași temă