Ministrul Educaţiei a anunțat noi schimbări pentru redeschiderea școlilor. Ce trebuie să știe profesorii și elevii

Publicat: 09 sept. 2020, 08:38 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Ministrul Educaţiei a anunțat noi schimbări pentru redeschiderea școlilor. Ce trebuie să știe profesorii și elevii

Ministerul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, marţi, că ora de curs va avea 50 de minute, iar profesorii vor mai rămâne încă 5 minute să îi supravegheze pe elevi. Ea a vorbit şi despre cum se va desfăşura ora cu o parte dintre elevi în clasă şi o parte online.

„Vorbim despre 50 de minute, doar că 5 minute profesorul trebuie să mai rămână în clasă să îi supravegheze pe elevi, deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta?Fiecare profesor să se adapteze, depinde şi de disciplină. Noi am elaborat acele repere metodologice. Au fost făcute de profesori care au predat în sistem online în această perioadă”, a spus Monica Anisie.

„Recunosc că şi eu din postura de cadtu didactic mă gândesc cum să îmi structurez predarea şi verificările în cele 50 de minute, să parcurg întreaga programă”, a mai adăugat ministrul.

Monica Anisie a spus că a fost adoptată şi o metodologie de predare online şi a explicat că laptopul sau camera prin care se va face transmisia din clasă va rămâne instalat acolo şi că profesorii trebuie ajutaţi în această perioadă de restul angajaţilor şcolii.

„Este un laptop al clasei, sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, şi doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă şi de personalul unităţii de învăţământ. Avem în unităţi fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta”, a mai spus Anisie, la Digi24.

Ministrul Educaţiei a spus că a redus numărul documentelor pe care profesorii trebuie să le întocmească, dar că nu a reuşit să reducă programa şcolară, din cauza unei legi.

Ministrul Educației Monica Anisie: Normele sanitare prevăd ca laboratoarele să fie evitate

Unitățile de învățământ trebuie să aibă stocuri suficiente de măști de protecție atât pentru copii, cât și pentru profesori. Toți oamenii trebuie să respecte normele de igienă și distanțare fizică.

”Şcolile vor avea stocurile necesare pentru a oferi o mască pentru copii si cadrele didactice. De cate ori nu s-a întâmplat să se rupă masca? De aceea, trebuie să existe acest stoc la nivelul unităţilor de învăţământ şi la nivelul ISJ. Le-am spus încă de aseară să îşi facă stocurile.

Normele sanitare prevăd ca laboratoarele să fie evitate. Şcoala trebuie să se organizeze astfel încât elevii să nu se plimbe prin mai multe clase, chiar şi în bănci. Dacă în prima zi de şcoală un elev s-a aşezat în banca a treia la fereastră, acolo va sta până la finalul primului semestru”, a mai declarat Monica Anisie, conform stirileprotv.ro.

Publicat: 09 sept. 2020, 08:38 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă