Au voie sau nu profesorii peste 65 de ani să vină la școală să predea elevilor? Ce spune Monica Anisie, Ministrul Educației

Publicat: 10 mai 2020, 09:05 Autor: Andreea Voicu News

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit cu secretarul de stat Raed Arafat despre noile reguli pe care toată lumea trebuie să le respecte, odată cu ieșirea din starea de urgență, după 15 mai.

Astfel că, părinții care au peste 65 de ani sau profesorii care au peste această vârstă s-ar dori să aibă acces în instituția de învățământ. Monica Anisie, ministrul educației, dorește a propune lăsarea lor să vină la școală, dacă se decide că nu prezintă un risc.

”Nu este adevărat că au interzis la școală. INSP a făcut o propunere, care poate fi îmbunătățită. Noi vom propune ca și aceștia să poată veni la școală, dacă părinții lor decid că nu prezintă un risc. Va fi decizia părinților, ei vor evalua situația de sănătate din familie. Dacă, totuși, aceștia se află într-o situație de risc, elevii vor continua învățarea, fie online, fie prin teleșcoală, fie cu ajutorul testelor de antrenament”, a spus Monica Anisie pentru educațieprivată.ro.

Totuși, potrivit reglementărilor INSP, persoanele care au peste 65 de ani sau care suferă de afecțiuni cronice sau locuiesc alături de alte persoane care au afecțiuni, nu au voie la activitățile de pregătire. (punctul nr. 2 de mai jos)

Măsuri de prevenire și protecție pe perioada desfășurării activităților de pregătire, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a și a 13-a) precum și pe perioada organizării examenelor evaluare națională și bacalaureat

1. Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.
2. La activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.
3. Elevii prevăzuți la punctul 2 vor benefica de o formă de pregătire alternativă.
4. Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.
5. Înainte de începerea activităților de pregătire/examinare, în spațiile unde acestea urmează a se desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute.
6. Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 370) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.
7. Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate.
8. Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri special destinate.
9. Activitatea de examinare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

Publicat: 10 mai 2020, 09:05 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă