Miliardarul Paul Allen a murit la 65 de ani! A fost cofondatorul Microsoft! Bill Gates e devastat de veste

Publicat: 16 oct. 2018, 15:11 Autor: madalina m. Vedete

Paul Allen a decedat la varsta de doar 65 de ani!

Miliardarul Paul Allen a fondat compania Microsoft, in anul 1975, alaturi de Bill Gates. Gigantul american din domeniul informaticii le-a adus celor doi averi fabuloase. Din pacate, insa, banii nu l-au mai putut salva, iar Paul Allen a murit luni, la varsta de 65 de ani.

Acesta suferea de o grava afectiune si decesul sau a survenit in urma unor complicatii, din pricina bolii. De asemenea, familia sa a fost cea care a anuntat decesul, impreuna cu „Vulcan”, o alta companie pe care o conducea.

cofondatorul Microsoft Paul Allen

Moartea miliardarului Paul Allen a venit ca un soc si a fost anuntata prin intermediul unui comunicat oficial. Cofondatorul Microsoft s-a stins din cauza cancerului. „Cu o mare tristete anuntam moartea fondatorului nostru, Paul Allen„, a scris compania Vulcan, detinuta de acesta.

„Paul Allen a decedat luni dupa-amiaza, pe 15 octombrie 2018, la Seattle, in urma complicatiilor unui limfom non-Hodgkin”, a mai fost mentionat in acelasi comunicat. Miliardarul a anuntat la inceputul acestei luni ca boala sa a recidivat.

Mai fusese tratat si in anul 2009, fiind de parere ca medicii sunt optimisti in ceea ce priveste sansele sale de supravietuire. Din pacate, insa, acestia nu l-au mai putut ajuta. „Fratele meu a fost o fiinta remarcabila in toate privintele”, a marturisit sora lui, Judy, in acelasi comunicat.

cofondatorul Microsoft Paul Allen

Paul Allen, cofondatorul Microsoft, a decis sa paraseasca aceasta companie in anul 1983, pentru a fonda si prezida compania „Vulcan”, cu sediul in Seattle. Firma sa se ocupa de investitii si gestiona active din agricultura, imobiliare, media si sport.

Averea lui Paul Allen a fost estimata, in seara de luni, la suma de 20,3 miliarde de dolari. Bill Gates a marturisit ca este devastat de moartea prietenului sau. Cei doi se stiau inca din copilarie si au pus impreuna bazele Microsoft.

„Am inima sfasiata din cauza disparitiei prietenului meu, Paul Allen. Era unul dintre cei mai buni si mai vechi prieteni ai mei. Inca din primele noastre zile de tovarasie la Scoala Lakeside, si pana la parteneriatul care a dus la crearea companiei Microsoft, am avut foarte multe proiecte comune, de-a lungul anilor. Paul a fost un adevarat partener si un prieten drag. Computerele personale nu ar fi existat fara el”, a declarat Bill Gates, potrivit businessinsider.com.

Publicat: 16 oct. 2018, 15:11 Autor: madalina m. Vedete
Pe aceeași temă