Mihaela Bilic a devenit noua vedetă Pro TV. Anunțul a fost făcut astăzi de către oficialii postului din Pache Protopopescu. Emisiunea pe care aceasta o va realiza se numește ”Doctor de bine”.
La începutul lunii februarie, Mihaela Bilic a anunțat că nu va mai colabora cu emisiunea Arena Bucătarilor, de pe Pro TV. Iată că după plecarea Oanei Cuzino din trust, după 18 ani, Bilic i-a luat locul! Anunțul a fost făcut chiar de către oficialii Pro TV, care au dezvăluit și numele emisiunii pe care celebrul nutritionist o va prezenta: ”Doctor de bine”.
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. Ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, devenind medic specialist în 2002. După șase ani, în 2008, Mihaela Bilic a devenit medic primar în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice.
În continuare, Mihaela Bilic și-a aprofundat studiile și a efectuat un master în psihonutriţie la Paris, în 2013. Astfel, ea s-a axat pe studierea modului în care nutriţia şi neurobiochimia ne afectează emoţiile. Totodată, Mihaela Bilic este autoarea unor cărți de nutriţie bine primite de public. În 2007 a publicat „Trăiesc, deci mă abţin”, iar patru ani mai târziu – „Sănătatea are gust”, o carte de nutriţie dedicată întregii familii.
Potrivit specialistului, dacă vrem să scăpăm de kilogramele nedorite nu trebuie să ne înfometăm, ci doar să ne hrănim cât mai corect.
„Vă propun, confidențial și în secret, o cură de slăbire care funcționează garantat și vă dă posibilitatea să fiți în formă maximă”, a scris Mihaela Bilic, într-un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook.
Apoi a detaliat planul regimului:
“Cură de slăbire/detoxifiere/schimbare metabolism și eliminare dependentă de mâncare: – principiu- 2 mese/zi compuse din legume, produse lactate, oua și pește/fructe de mare. Totul gătit la abur, la cuptor, sau la grătar, cu maxim 1 lingură de ulei/zi – permise la liber- apă, ceai și cafea, limonadă îndulcite cu îndulcitori, băuturi răcoritoare cu îndulcitori ( tip Zero/Max) – excepție- se pot folosi 1-2 linguri de parmezan/brânză rasă pe post de condiment, în loc de ulei Dimineața- ceai sau cafea (pot fi cu lapte) Prânz – 1 iaurt/brânză proaspătă/cottage cheese (perle de brânză) cu legume crude SAU un castron de ciorbă de orice fel Seara- pește de orice fel (inclusiv conservă) cu legume gătite/salată SAU un castron de ciorbă de orice fel Atenție: leguminoase de tip fasole boabe, linte, mazăre, năut/humus maxim de 2 ori/ săptămână La nevoie și în caz de foame se pot adăuga suplimentar la prânz 1-2 ouă fierte/omletă Nu contează orele de masă, important e să nu fie mai mult de 2/zi. Nu contează cât de mare e porția de pește. Nu contează greutatea de plecare, vârsta sau sexul, e general-valabil. Contează ca regimul să fie ținut minim 3 săptămâni (ideal ar fi 3 luni), doar atunci se dă un „restart” cu adevărat întregului organism. Și ca să terminăm într-un ton optimist, până inventez dieta cu bere, vâ spun că 1 dată/ săptămână e voie să vă faceți de cap cu un pahar de alcool (vinul e ideal), carne în loc de pește și o porție de cartofi, cât să nu uitați gustul carbohidraților? Promit că „nu se pune”, închid ochii și trecem cu vederea? Merită efortul…”.