Michael Schumacher, detronat. Cine e pilotul care a stabilit un nou record în Formula 1

Publicat: 26 oct. 2020, 11:23 Autor: Andreea Voicu Vedete

În cursul zilei de duminică, un pilot extrem de cunoscut a reușit să bifeze un nou record în cadrul Formulei 1. Este vorba despre Lewis Hamilton.

Duminică, Lewis Hamilton (Mercedes) a reușit să bifeze o nouă victorie pe circuitul Algarve din Portimao. Acum, pilotul se mândrește cu cel de-al 92-lea succes din cariera sa, fiind stabilit un nou record în Formula 1. La Eifel Grand Prix, când a avut loc etapa trecută, Lewis Hamilton a reușit să îl ajungă din urmă pe Michael Schumacher, reușind să egaleze scorul de 91 de victorii. De data aceasta, Lewis Hamilton a reușit să îl detroneze pe Michael Schumacher, arată Adevărul.ro.

Fiul lui Michael Schumacher, pilot de Formula 1

Mick Schumacher a pilotat pentru Alfa Romeo în antrenamentele libere care au avut loc cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 de la Nuerburgring (Germania), competiţie ce s-a desfășurat pe 11 octombrie. Reprezentanţii echipei Alfa Romeo au precizat că Mick Schumacher, fiul fostului mare pilot Michael Schumacher, a condus maşina italianului Antonio Giovinazzi, în prima sesiune a antrenamentelor libere, de vineri, 9 octombrie.

„Sunt bucuros să primesc această şansă în antrenamentele libere. Faptul că această ocazie o am în faţa publicului din ţara mea o face şi mai specială pentru mine”, a spus fiul lui Michael Schumacher.

Directorul echipei Alfa Romeo, Frederic Vasseur, a spus: „Nu există nicio îndoială că Mick este unul dintre marile talente care vin din spate, iar rezultatele sale de până acum au arătat acest lucru. El este un pilot rapid, dar totodată extrem de matur şi consecvent la volan, are calităţile unui viitor mare campion”.

Mick Schumacher este membru al academiei Ferrari, iar Alfa Romeo foloseşte motoare Ferrari. El este lider în clasamentul F2, după ce a câştigat în cursele de la Monza şi Soci. Ferarri este echipa cea mai veche şi cu cele mai multe succese în Formula 1, fiind totodată singura care a participat la fiecare sezon din Campionatul Mondial, începând cu prima ediţie, cea din 1950.

Sursă foto: Arhivă CIAO

Publicat: 26 oct. 2020, 11:23 Autor: Andreea Voicu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă