Metode de intarziere a mentruatiei. Care sunt riscurile?

Publicat: 20 Jul. 2018, 16:37 Life

Exista moduri de intarziere a menstruatiei, insa numai unul  este bun si sigur.

Mai ales in vacante, unde ai vrea cu adevarat sa te simti bine,si sa uiti de povara menstruatiei, ti-ai dori sa o intarzii macar cateva zile. Cumva, stie ea, si vine chiar atunci in cel mai nepotrivit moment. Oriunde ti-ai petrece vacanta, la mare sau la munte, s-a gasit o solutie buna pentru a intarzia menstruatia.

Sunt mai multe metode pentru a-ti intarzia menstruatia, ins anu toate sunt cele mai eficiente sau sigure. Un specialist ar spune ca exista o singura metoda, dar care necesita consumarea pilulelor contraceptive.

O metoda sigura, dar de care nu trebuie sa abuzezei. Metoda consta in pauza de sapte zile intre doua serii contraceptive care nu mai trebuie sa existe.
„Cel de-al doilea blister il puteti intrerupe cand doriti aparitia sangerarii menstruale, iar urmatorul blister il incepeti dupa cele sapte zile de pauza”, recomanda specialistul.

Care sunt riscurile?

Este o metoda sigura daca o folosesti de cel mult doua ori pe an. Daca abuzezi de ea, poti dobandi diferite tulburari hormonale. Alta metoda este pe baza de lynestrenol, un produs numit Orgametril. Tratamentul pentru intarziere a menstruatiei se face inainte cu doua saptamani de data normala. Nu este indicat acesta din cauza faptului ca poate deregla complet balanta hormonala. Produsul poate fi eliberat doar pe baza de prescriptie medicala.

Alte metode?

Administrarea vitaminei K. Considerata a fi benefica pentru sanatate, ca orice alta vitamina, are mare trecere in randul femeilor care tin neaparat sa scape, la un moment dat, de „chinul” lunar. Cat de eficienta este in realitate aceasta metoda? Vitamina K este un produs antihemoragic, cu rol important in coagularea sanguina. Ea intervine, intr-adevar, asupra cantitatii de sange menstrual insa nu opreste menstruatia, ci doar o modereaza. Se recomanda asadar in cazul unui flux menstrual excesiv si numai sub supraveghere medicala.

Daca nu vrei sa folosesti de variantele de mai sus, poti oricand sa apelezi la tampoanele interne. Desigur, sunt si alte leacuri babesti, cum ar fi: ceaiuri din plante, bai reci, infometarea. Acestea nu functioeaza intocmai, pe langa asta exista si pericole.

De preferat, pentru sanatatea dumneavoastra,  si pentru buna functionare a corpului,  este  sa nu folositi metode care sa intarzie sau sa vina mai repede perioada de menstruatie. Agresarea organismului nu este indicata de niciun specialist!

Publicat: 20 Jul. 2018, 16:37 Life
Pe aceeași temă