Metoda prin care mafioții din Republica Moldova au ajuns să acționeze pe teritoriul României, împotriva acesteia

Publicat: 14 Feb. 2020, 11:55 News
Metoda prin care mafioții din Republica Moldova au ajuns să acționeze pe teritoriul României, împotriva acesteia

În octombrie 2013, câteva sute de oameni s-au adunat în Pungești, Vaslui, unde au protestat împotriva exploatării gazelor de șist. Se pare că aceste „revolte” au fost pregătite de foarte mult timp de niște personaje cel puțin ciudate.

Potrivit blogosfera.piatza.net, aceste proteste au fost organizate de Nicolae Pascaru, care este un admirator al lui Vladimir Putin, acesta susținând candidatura lui Vladimir Putin pentru decernarea premiului Nobel pentru Pace!  Este și liderul asociațiilor “moldoveniste”, filoruse și antiromânești, “Mișcarea Voievod” și “Scutul Moldovenesc”.

Legăturile dintre Nicolae Pascaru și Rusia trec și prin Ungaria. Csibi Barna, cel care a spânzurat efigia lui Avram Iancu, e unul dintre susținătorii partidului extremist maghiar Jobbik. Jobbik este, scrie Anca Cernea în Evenimentul Zilei, “o formaţiune fascistoidă strâns legată de Mişcarea Eurasiatică din Rusia”. Gabor Vona, liderul Jobbik, a făcut în acest an o vizită lui Alexandr Dughin, la Moscova , cel mai important ideolog al lui Vladimir Putin.

În 2012, Nicolae Pascaru și Csibi Barna au organizat împreună, la Chișinău, un protest împotriva “imperialismului românesc” la adresa Republicii Moldova. În noiembrie 2012, la Miercurea Ciuc, Csibi Barna a protestat tot împotriva “imperialismului românesc”, afișând o pancartă pe care scria “Moldova nu e România!”. Citește continuarea articolului pe vox.publika.md.

Publicat: 14 Feb. 2020, 11:55 News
Pe aceeași temă