Medicii avertizează: Anumite ventilatoare pot ucide pacienţii cu Covid-19

Publicat: 01 May. 2020, 10:58 News
Medicii avertizează: Anumite ventilatoare pot ucide pacienţii cu Covid-19

Medicii avertizează: Anumite ventilatoare pot ucide pacienţi cu Covid-19! Aproximtiv 250 de ”ventilatoare” achiziţionate de Regatul Unit din China pot ”răni sau chiar omorî pacienţii” în cazul în care sunt folosite în spitale, avertizează medici britanici într-o scrisoare.

Aceste aparatele medicale de respiraţie artificială prezintă probleme în alimentarea cu oxigen, nu pot fi curăţate corespunzător, au un ”design nefamiliar” şi un manual de utilizare neclar şi au fost fabricate pentru a fi folosite pe ambulanţe, ci nu în spital, avertizează ei în scrisoare, scrie postul american NBC News, citat de News.ro.

Problemele semnalate în Marea Britanie nu sunt un caz izolat, ci sunt un exemplu al dificultăţilor aprovizionării cu material sanitar în întreaga lume, afectată de Covid-19.

Numeroase guverne depun eforturi, din martie, să achiziţioneze echipament medical, mare parte din China, iar o mare parte din acest material este vital în lupta împotriva pandemiei, însă unele echipamente sunt defectuoase sau nepotrivite.

Publicat: 01 May. 2020, 10:58 News
Pe aceeași temă