Medic din Hunedoara, decedat din cauza coronavirusului la vârsta de 70 de ani

Publicat: 14 nov. 2020, 10:47 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Mii de cadre medicale din România s-au infectat cu noul coronavirus, după ce au contactat virusul de la pacienții pe care îi îngrijesc.

Recent, un alt medic a pierdut lupta cu viața, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un renumit medic pediatru din Hunedoara, în vârstă de 70 de ani.

Emilia Biber, fost coordonator al Compartimentului de neonatologie de la Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu”, s-a stins din viață în cursul zilei de vineri, după ce medicul a contactat noul coronavirus. Conducerea unității medicale a făcut anunțul trist, arată stirileprotv.ro.

“Spitalul Municipal ‘Dr. Alexandru Simionescu’ Hunedoara este astăzi îndoliat de dispariţia doamnei doctor Emilia Biber, medic primar pediatru, personalitate marcantă a neonatologiei şi pediatriei hunedorene. Născută în judeţul Alba la 18.10.1950, dr. Biber a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ din Cluj-Napoca şi a activat în cadrul spitalului timp de peste 40 de ani. (…) Doamna doctor Biber a continuat să fie dăruită profesiei şi a fost prezentă cu generozitate printre noi până la sfârşit.

A deţinut, în ultimii ani, funcţia de medic coordonator al Compartimentului de Neonatologie din cadrul spitalului nostru şi a fost mereu preocupată şi implicată în problemele care s-au ivit în exercitarea acestei funcţii. În anul 2018 s-a pensionat, dar a păstrat pe mai departe legături strânse cu foştii colegi”, au scris reprezentanții Spitalului Municipal din Hunedoara, într-o postare pe Facebook.

Spitalul Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara este astăzi îndoliat de dispariţia doamnei doctor Emilia Biber,…

Posted by Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara – Pagina Oficiala on Friday, November 13, 2020

Persoanele care suferă de boli mintale sunt mai predispuse să fie depistate pozitiv pentru coronavirus

”Oamenii s-au temut că supraviețuitorii COVID-19 vor avea un risc mai mare de probleme de sănătate mintală, iar descoperirile noastre arată că acest lucru este probabil”, a spus Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Acesta a atras atenția că medicii și cercetătorii trebuie să identifice care sunt cauzele pentru care pacienții dezvoltă astfel de afecțiuni psihiatrice, dar și să stabilească noi tratamente, scrie digi-world.tv.

În același timp, studiul a arătat că persoanele care suferă de boli mintale sunt mai predispuse să fie depistate pozitiv pentru coronavirus, șansele unui astfel de diagnostic fiind 65 la sută mai mari decât în cazul unei persoane sănătoase.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 14 nov. 2020, 10:47 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă