Coronavirusul face ravagii! Noi descoperiri: unul din cinci bolnavi dezvoltă afecțiuni psihiatrice

Publicat: 13 Nov. 2020, 09:45 Arhiva
Coronavirusul face ravagii! Noi descoperiri: unul din cinci bolnavi dezvoltă afecțiuni psihiatrice

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford din Marea Britanie au lansat un nou avertisment privind infecția cu noul coronavirus. Mai exact, aceștia susțin că unul din cinci pacienți pot să dezvolte o afecțiune psihiatrică.

Potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, 20 la sută dintre persoanele infectate cu Covid-19 se confruntă, în decurs de 90 de zile, cu o tulburare psihiatrică, precum anxietate, depresie sau insomnie, acestea fiind printre cele mai frecvente.

În cadrul acestui studiu, oamenii de știință au analizat actele medicale electronice a nu mai puțin de 69 de milioane de oameni din Statele Unite ale Americii, între care și 62.000 de bolnavi de Covid-19. Concluzia acestora a fost că unul din cinci bolnavi au dezvoltat anxietate, depresie sau insomnie, în trei luni de la infectare, potrivit Mirror.

Persoanele care suferă de boli mintale sunt mai predispuse să fie depistate pozitiv pentru coronavirus

”Oamenii s-au temut că supraviețuitorii COVID-19 vor avea un risc mai mare de probleme de sănătate mintală, iar descoperirile noastre arată că acest lucru este probabil”, a spus Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Acesta a atras atenția că medicii și cercetătorii trebuie să identifice care sunt cauzele pentru care pacienții dezvoltă astfel de afecțiuni psihiatrice, dar și să stabilească noi tratamente, scrie digi-world.tv.

În același timp, studiul a arătat că persoanele care suferă de boli mintale sunt mai predispuse să fie depistate pozitiv pentru coronavirus, șansele unui astfel de diagnostic fiind 65 la sută mai mari decât în cazul unei persoane sănătoase.

 

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 13 Nov. 2020, 09:45 Arhiva
Pe aceeași temă