Medic celebru, despre ce s-a intamplat cu Busu: „Cine știe să pună un stent? Singurul medic șef pe cardiologie intervențională doarme. Nu răspunde la telefon”

Publicat: 07 Nov. 2018, 11:36 News 3

Busu a suferit un infarct in timpul unui spectacol in Craiova si viata i-a fost salvata de un medic rezident.

Medic celebru despre ce s-a intamplat cu Busus: „Cine știe să pună un stent?” Cunoscutul medic Vasi Radulescu a criticat modul in care intr-un spital din Craiova, Busu a fost operat.

Actorul a fost operat după ce a făcut un infarct în timpul unui spectacol, la Craiova. „Busu” a fost operat de doi tineri medici: Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă. Primul dintre ei este la finalul rezidenţiatului şi este deocamdată şomer, aşteaptând de luni întregi ca la Clinica de Cardiologie să se facă angajări.

Vasi Rădulescu mai spune că rezidenții sunt o „specie hulită și urâtă de toată lumea, fac procedura impecabil”. Medicul mai spune că l-a întâlnit o dată pe actorul și omul de televiziune Florin Busuioc. „Vă asigur că nu și-ar fi dorit nicio prioritate la tratament”

Medic celebru, despre ce s-a intamplat cu Busu

Directorul Spitalului din Craiova a oferit primele declaratii despre Florin Busuioc„Cine știe să pună un stent? Avem nevoie la Craiova, e clinică nouă pentru așa ceva, dar nu prea o folosește nimeni. Medici ar fi, dar cine mai angajează orice medic, ce, ați înnebunit? Trebuie o combinație, o servire, ceva. Singurul medic șef pe cardiologie intervențională doarme. Nu răspunde la telefon. E timpul lui, știm, dar trebuie să salvăm un om. E Busu de la meteo, actorul!

A făcut infarct după un spectacol. A fost resuscitat, e-n terapie intensivă, nu poate fi dus în capitală și are nevoie de cineva să intre cu o sârmuliță până-n inimă, să-i pună un arculeț acolo. Poate cineva s-o facă? Am găsit doi rezidenți! Ăștia s-au și activat, s-au îmbrăcat în trei secunde, vor să intre în sală, să ajute omul. Sunt bine pregătiți, au mai făcut asta, dar au nevoie de acordul șefului, da, cel de sus. Nu dăm de șef! Sunăm managerul, gata, e aranjată treaba, undă verde”, a relatat medicul Vasi Rădulescu, despre cum au decurs pregătirile pentru operație.

Continuarea articolului »

Publicat: 07 Nov. 2018, 11:36 News 3
Pe aceeași temă