Masina viitorului e aici! Noul model de Mercedes stie dinainte ce comenzi urmeaza sa-i dea soferul VIDEO

Publicat: 23 ian. 2019, 16:49 Autor: madalina m. News 3

Masina viitorului, capabila sa raspunda la tot soiul de comenzi, e un vis pe care il au milioane de soferi.

Ei bine, noul model de Mercedes-Benz CLA promite o tehnologie de ultima generatie, fiind o versiune cu mult imbunatatita fata de generatia anterioara de autoturisme. Noul model de Mercedes a fost prezentat la inceputul lui 2019, dar nu va fi inca lansat pe piata.

Amatorii de masini performante vor mai trebui sa astepte, din cate se pare, deoarece acest tip de Mercedes va fi disponibil abia din 2020! Masina este echipata cu un nou sistem MBUX, cu o functie integrata de recunoastere a vocii, dar si a miscarilor pasagerilor din autoturism. Mai mult, miscarile sunt studiate pentru pregatirea dinainte a ecranului, inainte de atingerea propriu-zisa pe display.

Tocmai de aceea, chiar si criticii au fost de parere ca noul model de Mercedes stie dinainte ce vrea soferul. Aceasta functie a fost proiectata in asa fel incat conducatorii sa nu isi distraga privirea de la sosea.

Masina viitorului e aici! Noul model de Mercedes

Masina viitorului e aici! Noul model de Mercedes stie dinainte ce comenzi urmeaza sa-i dea soferul

Supranumita si masina viitorului, noul model de Mercedes se anunta a fi o versiune cu mult mai buna fata de cea precedenta. Insa, si dimensiunile s-au modificat, pentru ca autoturismul s-a marit, desi acest fapt nu se observa la o prima vedere.

Modelul de Mercedes-Benz CLA este cu 4,8 centimetri mai lung, dar si cu 5,3 centimetri mai lat fata de predecesorul sau. A si scazut in inaltime, cu doar 2 milimetri, noteaza playtech.ro. Masina va fi lansata pe piata in anul 2020 si se aseamana cu modelele din Clasa A, alaturi de cele CLS. Are un coeficient aerodinamic putin mai mic fata de versiunea anterioara CLA.

Masina a fost prezentata la Consumer Electronics Show (CES), ce are loc in Las Vegas, in fiecare an. Noul Mercedes are la bord un sistem activ care opreste masina in cazul unei urgente, dar si un sistem activ de schimbare a benzilor de circulatie. Mai este echipata si cu un sistem activ la franarea de urgenta.

 

Publicat: 23 ian. 2019, 16:49 Autor: madalina m. News 3
Pe aceeași temă