Mașina preferată a lui Nicolae Ceaușescu a băgat scandal în familie! De ce Elena Ceaușescu o disprețuia și o numea ”dihanie”

Publicat: 04 nov. 2019, 10:55 Autor: Loredana News 3
Mașina preferată a lui Nicolae Ceaușescu a băgat scandal în familie! De ce Elena Ceaușescu o disprețuia și o numea ”dihanie”

Nicolae Ceaușescu avea o mare pasiune: mașinile scumpe. Însă, pe lângă bolizii care costau sume exorbitante, acesta aprecia și automobilele fabricate de Dacia și ARO, chiar dacaă cele realizate pentru el erau cu mult peste standardul celor oferite românilor de rând.

Se pare că spre sfârșitul anilor ’80, cele două companii românești de autoturisme au început să facă tot felul de experimente, cu scopul de a-l impresiona pe Ceaușescu. Astfel că a luat naștere ARO 12, un SUV destul de urât care semăna mai degrabă cu o Dacia Break decât cu îndrăgitele mașini 4×4 ale ARO.

Mașina preferată a lui Nicolae Ceaușescu a băgat scandal în familie!

Inițial, a fost fabricată în ediție limitată pentru Ministerul Apărării Naționale, iar hibridul era o combinație între Dacia și ARO la superlativ în acea vreme.

Astfel, ARO 12 avea șasiu de ARO 10, de la care mai împrumuta și cutia de viteze și caroserie de Dacia 1310 Break. „Ochelarii” de la faruri au fost și ei schimbați, ca să nu semene atât de mult cu o Dacia Break, așa că au dat farurilor un aspect pătrățos, la fel ca la mașinile ARO.

Lui Nicolae Ceaușescu  i-a fost adus un asrfel de exemplar chiar în curtea din fața Sălii Palatului din București, unde a și testat-o. Noua mașina i-a plăcut, însă… Elenei Ceaușescu nu, astfel că acesta nu a dorit sub nicio formă ca această „dihanie” să ajungă în număr mare pe străzile din România.

După dorința Elenei Ceaușescu, mașina nu a mai apucat să fie fabricată decât în număr de 14 unități și toate acesatea au ajuns toate la MApN.

 

 

 

Publicat: 04 nov. 2019, 10:55 Autor: Loredana News 3
Pe aceeași temă