Doliu în cinematografia mondială. A murit Marie Laforet, actriţa supranumită “fata cu ochii de aur”

Publicat: 04 nov. 2019, 09:12 Autor: Loredana Ciao.ro

Cinematografia este din nou în doliu, după ce actrița Marie Leforet a murit la vârsta de 80 de ani. Cântăreaţa şi actriţa de origine franceză Marie Laforêt, cunoscută pentru piese precum „Vendanges de l’amour“ şi „Viens, viens“ şi rolurile din „Plein soleil“ şi „Fille aux yeus d’or“, a murit pe 2 noiembrie.

A murit Marie Laforet. Actrița a murit în reşedinţa sa din Genolier, Elveţia, potrivit unui anunţ făcut de familie pentru AFP, citată de News.ro. Pe numele real Maïténa Marie Brigitte Doumenach şi poreclită „fata cu ochii de aur“, Marie Laforêt s-a născut pe 5 octombrie 1939, la Soulac-sur-Mer, Franţa.

Marie Laforêt a fost victima unui pedofil, la vârsta de 3 ani! Această mărturisire a venit de-abia după 35 de ani! „Timp de zeci de ani mi-a fost imposibil să vorbesc despre acest lucru. Dacă nu aş fi fost violată nu m-aş fi expus niciodată publicului aşa cum am făcut-o. Era împotriva timidităţii mele naturale. Am ales o carieră care să-mi ofere posibilitatea de a-mi exprima sentimentele“, spunea Marie Laforêt potrivit rfi.fr.

A murit Marie Laforet

Marie Laforêt a fost colegă de platou cu Alain Delon, însă a rămas cu un gust amar după filmari, după cum avea să mărturisească în anul 2004. „El nu este amuzant, nu este nici inteligent. E plin de el şi gol pe dinăuntru“. S-a căsătorit cu regizorul Jean-Gabriel Albicocco, care a distribuit-o în producţiile sale, printre care „La Fille aux Yeux d’Or“ (1961), inspirat din scrierea lui Balzac, care a devenit şi porecla ei, „Le Rat d’Amérique“ (1963), unde apare alături de Charles Aznavour, şi

Publicat: 04 nov. 2019, 09:12 Autor: Loredana Ciao.ro
Pe aceeași temă