Mario Iorgulescu, arestat preventiv? Ce au cerut procurorii

Publicat: 03 mart. 2020, 11:52 Autor: Andreea Voicu Arhiva

În septembrie, anul trecut, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă și conducerea sunb influența băuturilor alcoolice și a altor substanțe pe care le-a consumat.

În accidentul care a avut loc pe Șoseaua Chitilei din Capitală, Mario Iorgulescu a omorât un tânăr de 24 de ani, Danny Vicol. Atunci, Mario Iorgulescu a intrat în comă și a fost transportat la Spitalul Elias din București. La rugămintea părinților, a fost transportat în Italia, la un centru performat, pentru a se reface.

”Prin ordonanţa din data de 20 decembrie 2019 a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale, însă acesta nu s-a prezentat, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activităţile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internaţională”, spun procurorii, potrivit Cancan.

Astfel că încadrarea juridică a faptelor pe care le-a făcut Mario Iorgulescu, prin ordonanța din 23 ianuarie 2020, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, el a fost citat, dar nu s-a putut prezenta în instanță. A fost emis un nou ordin european de anchetă.

Ce s-a întâmplat în noaptea accidentului

În septembrie, Mario Iorgulescu a fost internat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Elias de către un echipaj SMURD, ca victimă a unui grav accident rutier. Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, care se deplasa cu un autoturism marca Aston Martin pe Șoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanța, a pierdut atunci controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot în vârstă de 24 ani, care a murit pe loc.

Mario Iorgulescu avea o concentrație 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. De asemenea, tânărul consumase cocaină, au stabilit medicii de la Institutul Național de Medicină Legală. Fiul președintelui LPF a rămas și fără permisul de conducere în urma accidentului.

Publicat: 03 mart. 2020, 11:52 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă