Mandla Maseko a murit! Urma sa fie primul astronaut african care ajunge in spatiu

Publicat: 08 Jul. 2019, 14:33 Ciao.ro
Mandla Maseko a murit! Urma sa fie primul astronaut african care ajunge in spatiu

Destinul i-a curmat in doar cateva secunde toate visele, din cauza unui tragic accident de motocicleta.

Mandla Maseko a murit! Barbatul a fost membru al Fortelor Aeriene Sud Africane si castigase sansa de a fi primul african de culoare care ajunge in spatiu.

Insa un tragic accident de motocicleta i-a spulberat visul, fiindca barbatul a decedat pe loc, dupa cum a transmis familia acestuia, citata de presa locala.

Mandla Maseko a murit!

Mandla Maseko a murit
Mandla Maseko a murit

Mandla Maseko, in varsta de 30 de ani, a fost membru al Fortelor Aeriene Sud Africane, fiind numit de presa din Africa „Spaceboy” sau „Afronaut” si a decedat in cursul zilei de duminica.

Sud africanul a castigat in 2013 competitia organizata de Academia Statelor Unite pentru programele spatiale, la care au fost inscrisi peste un milion de candidati.

In plus, a participat si la antrenamentele de la Academia Spatiala Kennedy din Florida si urma ca in scurt timp sa fie primul sud african de culoare care ajunge in spatiu.

Multi oameni i-au platit tribut pe social media, spunand numai cuvinte frumoase la adresa lui si urand condoleante familiei indurerate, sperand sa treaca usor peste aceasta incercare a vietii.

A petrecut o saptamanala Centrul Spatial Kennedy din Florida, efectuand teste in pregătirea unui zbor sub-orbital de o ora, programat initial pentru 2015.

Maseko a spus ca doreste sa faca ceva care sa motiveze si sa inspire tinerii din Africa si sa dovedeasca faptul ca ar putea sa obtina orice, indiferent de locul in care provin, potrivit BBC.

Publicat: 08 Jul. 2019, 14:33 Ciao.ro
Pe aceeași temă