Mâncăruri de post sănătoase. 3 rețete delicioase

Publicat: 11 dec. 2019, 19:27 Autor: alina.serea Retete & Diete
Mâncăruri de post sănătoase. 3 rețete delicioase

Atunci când ții post este foarte important să alegi mâncăruri de post sănătoase, asta pentru că în comerț există multe astfel de preparate pline de aditivi. Iată 3 rețete simple și gustoase de mâncăruri de post sănătoase

Postul este benefic pentru organism, dar asta numai dacă alegem să consumăm mâncăruri de post sănătoase. Acestea pot fi preparate acasă, după rețete foarte simple. 

Mâncăruri de post sănătoase: Salată de fasole boabe cu legume și semințe

Mâncăruri de post sănătoase- salată de fasole boabe cu legume
Salată de fasole boabe cu legume, una dintre delicioasele mâncăruri de post sănătoase

Ingrediente:

  • 50- 100 de gr boabe de fasole roșie sau pestriță la conservă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei capia sau gogoșar
  • 1 morcov
  • ¼ linguriță de cimbru mărunțit
  • 1 legătură de pătrunjel verde sau mărar
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare, după gust
  • suc de lămâie sau oțet de mere
  • opțional semințe de floarea soarelui, de dovleac, chia sau pin

Mod de preparare:

Fasolea se scurge și se clătește. Ceapa de și celelalte legume se taie cubulețe sau juliene. Se amestecă toate, se adaugă condimentele, uleiul și lămâia după gust, iar la final se pun semințele și verdeața tocată mărunt. Salata de fasole boabe este o mâncare de post rapidă, sănătoasă și delicioasă.

Mâncăruri de post sănătoase: Paste de post cu spanac

Mâncăruri de post sănătoase- Paste cu spanac
Paste cu spanac de post

Ingrediente paste de post cu spanac

  • 300 g paste
  • 600 g spanac proaspăt
  • 1 linguriță sare grunjoasă
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3 căței de usturoi
  • ½ linguriță piper măcinat
  • ½ linguriță boia de ardei iute
  • ½ linguriță pătrunjel uscat
  • 2,5 l apa

Mod de preparare paste de post cu spanac

Se pune apa la fiert cu o linguriță de sare. În acest timp se curată spanacul de codițe și se spală bine sub jet de apă rece. Când apa fierbe se pune spanacul și se fierbe maxim 5 minute apoi se scoate cu o paletă într-un vas, nu se scurge de zeamă prea bine deoarece trebuie mai zemos.

În apa în care a fiert spanacul se pun pastele și se fierb 1 minut mai mult decât scrie pe ambalaj. Cât timp pastele fierb se prepară rapid un sos pesto de spanac astfel: se mixează spanacul cu ajutorul unui mixer vertical, se adaugă uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt și celelalte condimente și plante aromatice, nu se mixează exagerat de fin, la final se gustă și se mai potrivește gustul de sare și piper.

Pastele când sunt fierte se scurg și se clătesc sub jet de apa călduță, se pun într-un vas și se amestecă cu sosul de spanac. Se lasă 2 minute și se amestecă din nou, se servesc imediat cât sunt calde, mie îmi plac cu sos mai mult dar se pot face după preferința fiecăruia.

Citește și: Paste de post. Care sunt cele mai bune rețete de paste cu legume

Mâncăruri de post sănătoase: Chec aperitiv de post 

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 cani mari de faina
  • 350 gr ciuperci champignon brune
  • 2 morcovi
  • 1/2 conopida
  • 1/ardei galben
  • frunze de patrunjel
  • 150 ml iaurt simplu de soia
  • 50 ml lapte de post din soia
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1 plic intaritor sosuri

Mod de preparare chec aperitiv de post:

Se opăresc toate legumele tăiate rondele și se pun pe un șervețel la scurs. Făină se amestecă împreună cu laptele, puțină sare. Toate ingredientele se omogenizează bine și se pun într-o tavă de chec, fără să o tapetezi cu nimic, la cuptor; cuptor care trebuie preîncălzit preț de aproximativ 10 minute. Se scoate tavă din cuptor, se pun legumele, rondele (ciupercile tăiate în două, conopidă buchetele și cartofii). Toate legumele se pun în straturi începând cu cartofii și terminând tot cu ei.

Peste toate legumele se toarnă o compoziție făcută din iaurt, condimente(rozmarin, sare, piper), 3 linguri de făină și un plic de întăritori de sosuri. După ce se toarnă compoziția de iaurt, se ornează cu puține legume, pentru un aspect plăcut. Checul se pune la cuptorul deja încălzit la aproximativ 200 de grade, iar prepararea lui termică durează în jur de 30 de minute, să se rumenească bine.

Citește și: Ciorbe de post mănăstirești. 3 rețete savuroase

Publicat: 11 dec. 2019, 19:27 Autor: alina.serea Retete & Diete
Pe aceeași temă