Rețete de post delicioase. Cum să prepari mâncare de ștevie, planta minune a primăverii

Publicat: 09 apr. 2021, 09:36 Autor: Elena Retete & Diete
Rețete de post delicioase. Cum să prepari mâncare de ștevie, planta minune a primăverii

Ștevia este una dintre plantele pline de vitamine și beneficii, primăvara fiind sezonul în care o poți găsi peste tot în piețe sau magazine. Mâncarea de ștevie este un preparat plin de vitamine.

Ingrediente:

  • 5-6 mâini de ştevie,
  • 6 căţei de usturoi,
  • 2 cepe potrivite,
  • 1 lingură de mărar verde tocat,
  • 250 ml untdelemn,
  • 1 lingură făină,
  • sare, piper după gust.

Preparare:

Ştevia se spală şi se pune la fiert în apă clocotită, cu sare. Se lasă 10 – 15 minute şi se reţine o cană din zeama în care a fiert. Ceapa se taie mărunt, usturoiul se zdrobeşte şi se călesc amândouă într-o cratiţă cu untdelemn încins. Se adaugă făina şi zeama în care a fiert ştevia. Ştevia se toacă mărunt şi se adaugă peste ceapă. Se lasă până se încorporează bine, iar la sfârşit, gustul se potriveşte cu sare şi piper.

Mâncarea de ştevie se poate servi cu pilaf de orez sau cartofi natur.

Citește și: Rețete de post delicioase. Cum să prepari ciorbă de burtă de post. Secretele marilor chefi sunt dezvăluite

Ingrediente pentru ciorbă de ştevie şi lobodă

– două legături de ştevie;

– două legături de lobodă;

– o legătură de ceapă verde;

– doi morcovi;

– un pastarnac;

– 4 linguri de orez;

– suc de roşii;

– borş ori sare de lămâie;

– verdeţuri la alegere (pătrunjel, leuştean, mărar);

– piper;

– sare;

– ouă şi smântână (opţional – pentru cei care nu ţin post).

Pentru început, spală bine frunzele de ştevie, lobodă şi ceapă verde – pe care o vei tocă şi o vei pune la fiert împreună cu rondelele de morcov şi pastarnac. După aceea, adaugă trei linguri de orez în compoziţie şi presară sare şi pier.

Când observi că orezul este aproape fiert, pune frunzele de ştevie şi lobodă mărunţite. După 3-4 minute, toarnă sucul de roşii şi borşul ori pune sarea de lămâie. Mai lasă ciorbă de ştevie şi lobodă să fiarbă încă 5 minute la foc mic.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 09 apr. 2021, 09:36 Autor: Elena Retete & Diete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă