Paste de post. Care sunt cele mai bune rețete de paste cu legume

Publicat: 12 Nov. 2019, 11:15 Retete & Diete
Paste de post. Care sunt cele mai bune rețete de paste cu legume

Cele mai bune rețete de paste de post sunt atât de delicioase că nici nu vei observa lipsa ingredientelor de origine animală. Așadar, fie că vrei să le consumi în perioada marilor posturi, fie că doar vrei o dietă sănătoasă vegană, iată câteva rețete de paste de post savuroase

Rețete paste de post. Foto paste cu dovlecei
Pastele de post cu legume, cele mai delicioase rețete

Rețete de paste de post sunt nenumărate și fiecare poate adapta rețeta după propriile gusturi, dar și în funcție de ingredientele pe care le are la îndemână. Iată trei cele mai delicioase rețete de paste de post:

Rețete paste de post cu dovlecei

Pastele de post se pot face cu multe legume, paste cu avocado, dar și pastele cu dovlecei sunt minunate.

Ingrediente paste de post

  • 100-150 de grame de paste de orice tip
  • 2-3 dovlecei
  • 150 de ml suc de roșii, sau 1/2 cutie de roșii cuburi
  • 1-2 morcovi
  • 3 fire de ceapă verde sau 1 ceapă micuță
  • 2 fire de usturoi verde sau 2-3 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Dacă nu vrem musai să fie de post, putem adăuga la rețeta de paste cu legume un plus de sovoare cu puțin parmezan ras pe deasupra.

Mod de preparare paste de post

Punem apa la fiert cu un pic de sare. Când dă în clocot punem pastele și amestecăm. Le lăsăm potrivit timpului de fierbere indicat pe pachet. Putem gusta una să vedem dacă sunt făcute.

Legumele le tocăm, pe toate. Pentru a nu reține foarte multă apă, dovlecelul poate fi curățat de semințe și păstrat doar miezul tare.

Punem în tigaie uleiul cu 1-2 linguri de apă și înăbușim ceapa și usturoiul un minut-două. Apoi punem și restul legumelor, mai punem 1-2 linguri de apă și le lăsăm și pe ele la înăbușit. Sucul de roșii sau roșiile cuburi le lăsăm la final, când sunt aproape fierte celelalte legume. Aproximativ 10-12 minute sunt suficiente, sunt fierte, apoi adăugăm sosul de roșii, sare și piper după gust.

La final amestecăm legumele și pastele și asta este tot. Se poate presăra puțin parmezan, dacă dorim, sau numai câteva frunze de busuioc proaspăt sunt suficiente pentru un plus de savoare .

Citește și: Clătite de post. Rețete rapide de clătite de post

Paste de post cu sos alb și usturoi

Fie că vrei să le consumi în Postul Crăciunului sau în cel al Paștelui, sau pur și simplu cauți o rețetă vegană, pastele carbonara vegane sunt delicioase

Rețete paste de post cu sos alb
Rețetă paste de post cu sos alb

Ingrediente paste de post cu sos alb și usturoi

  •  160 g spaghete
  •  160 g ciuperci feliate
  •  160 g spanac (opțional)
  •  2 căței de usturoi
  •  o mână de pătrunjel
  •  120 g caju
  •  8 linguri lapte de soia
  •  sare și piper

Mod de preparare paste de post cu sos alb și usturoi

Pune caju-ul în apă fierbinte timp de o oră, ca să se înmoaie. Acum urmează pastele. Pune-le la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj, nici mai mult, nici mai puțin.

Sotează ciupercile și usturoiul în puțin ulei, timp de 8 minute. Dacă vrei să pui și spanac, adaugă-l acum împreună cu pătrunjelul și mai lasă pe foc încă 5 minute.

Prepară sosul pentru spaghete carbonara de post prin simpla adăugare a ingredientelor într-un robot de bucătărie și mixează-le până obții un rezultat cremos, omogen.

Scurge pastele de apă și adaugă-le peste ciuperci. Toarnă sosul și amestecă totul. Servește o porție de spaghete carbonara de post cu extra pătrunjel pe deasupra.

Rețete paste de post cu spanac

Rețete paste de post cu spanac
Rețete paste de post cu spanac

Ingrediente paste de post cu spanac

  • 300 g paste
  • 600 g spanac proaspăt
  • 1 linguriță sare grunjoasă
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3 căței de usturoi
  • ½ linguriță piper măcinat
  • ½ linguriță boia de ardei iute
  • ½ linguriță pătrunjel uscat
  • 2,5 l apa

Mod de preparare paste de post cu spanac

Se pune apa la fiert cu o linguriță de sare. În acest timp se curată spanacul de codițe și se spală bine sub jet de apă rece. Când apa fierbe se pune spanacul și se fierbe maxim 5 minute apoi se scoate cu o paletă într-un vas, nu se scurge de zeamă prea bine deoarece trebuie mai zemos.

În apa în care a fiert spanacul se pun pastele și se fierb 1 minut mai mult decât scrie pe ambalaj. Cât timp pastele fierb se prepară rapid un sos pesto de spanac astfel: se mixează spanacul cu ajutorul unui mixer vertical, se adaugă uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt și celelalte condimente și plante aromatice, nu se mixează exagerat de fin, la final se gustă și se mai potrivește gustul de sare și piper.

Pastele când sunt fierte se scurg și se clătesc sub jet de apa călduță, se pun într-un vas și se amestecă cu sosul de spanac. Se lasă 2 minute și se amestecă din nou, se servesc imediat cât sunt calde, mie îmi plac cu sos mai mult dar se pot face după preferința fiecăruia.

Citește și: Reteta negresa de post cu glazura, o adevarata incantare a papilelor gustative

Publicat: 12 Nov. 2019, 11:15 Retete & Diete
Pe aceeași temă