Madonna, reacție dură după ce poliția a ucis un om pe stradă: „Asta trebuie să se oprească!”

Publicat: 27 mai 2020, 12:18 Autor: Elena Vedete
Madonna, reacție dură după ce poliția a ucis un om pe stradă: Asta trebuie să se oprească!
Moartea cumplită a unui bărbat de culoare, care a fost sufocat de un polițist din Minneapolis, a stârnit un val de furie în rândul starurilor. Printre cele mai revoltate a fost Madonna.

Madonna și-a vărsat nervii pe 4 polițiști din Minneapolis care sunt considerați responsabili de moartea inutilă a unui afro-american. Ea a postat pe contul de Instagram un filmuleț înfiorător care arată modul de operare total neprofesionist și rasist al ofițerilor de poliție.

Bărbatul s-a stins din viață după ce a fost sufocat de polițistul care l-a pus la pământ.

Asta trebuie să se oprească. Până nu vom învinge rasismul în America – nimeni nu ar trebui să aibă voie să poarte armă. Mai ales polițiștii. La naiba cu poliția. Da, am zis-o”, a scris Madonna.

Madonna, șocată de moartea unui bărbat de 46 de ani

 

Artista a fost șocată de moartea inutilă a lui George Floyd, un bărbat de 46 de ani asupra căruia poliția a folosit o forță disproporționată și inutilă.

Patru ofițeri au intervenit după ce au primit un apel cu privire la săvârșitea unei infracțiuni. Oamenii legii l-au identificat pe suspect, care părea sub influența alcoolului sau drogurilor, informează CNN.

În acel moment, l-au pus la pământ, iar unul dintre ofițeri s-a poziționat cu genunchiul pe gâtul său pentru a-l imobiliza. A rămas acolo circa 7 minute, în ciuda faptului că bărbatul nu se opunea imobilizării și se plângea că nu are aer.

Polițistul, impasibil la rugămințile martorilor

Martorii care se aflau la fața locului au încercat să-l convingă pe polițist să-i elibereze căile respiratorii, însă acesta a fost impasibil. George Floyd a fost preluat de o ambulață și transportat la spital, însă ajuns acolo a fost declarat decedat.

Patru polițiști au fost implicați în poartea tragică a bărbatului și sunt cercetați acum de FBI. Ei au fost concediați deja, pe baza imaginilor distribuite în social media, din cauza faptului că aplicarea genunchiului pe gâtul suspecților nu este o intervenție acceptată în cadrul poliției din Minneapolis.

Sute de înregistrări video cu incidentul tragic, apărute în mediul online, arată că bărbatul decedat nu s-a opus arestării și încătușării, scrie protv.ro.

Publicat: 27 mai 2020, 12:18 Autor: Elena Vedete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă