DEZVĂLUIRI | Lovitură de teatru în procesul de custodie. Andreea Bălan vs George Burcea: „E posibil orice…”

Publicat: 13 mart. 2023, 12:32 Autor: Camelia Vedete

Andreea Bălan versus George Burcea. Din surse judiciare și de la apropiați, Cristi Brancu a aflat detalii legate de evolutia procesului de divorț si pentru custodie dintre Andreea Bălan și George Burcea. Se pare că Andreea Bălan cere custodie exclusivă, invocând fapta de consum de droguri a lui George, iar instanța a refuzat-o. Sunt probleme legate și de pensia alimentară.

În emisiunea ”Exclusiv VIP” de la PRIMA TV, Cristi Brancu a dezbătut această situație și informațiile exclusive, primite din surse judiciare și de la apropiații familiei, alături de Roxana Gabor Iliescu (jurnalist, mediator și terapeut).

Lovitură de teatru în divorțul anului!

Cristi Brancu a oferit exclusiv prima informație, primită pe surse. Andrea Bălan a cerut la divorț pensie alimentară din martie 2020, de când ei s-au despărțit. A făcut apel, pentru că tribunalul a apreciat că mama lor a realizat venituri din reclamă cu cele două fetițe, iar tatăl a fost absolvit de pensie alimentară, timp de 2 ani. Acum el plătește o pensie alimentară de 500 lei pe lună pentru 2 copii.

Iată ce spune Roxana Gabor Iliescu. ”E posibil orice, depinde ce au cerut și cu au motivat. De aceea, e important să vedem cum a fost cerută și cum e formulată exact motivația celor din instanță. Din păcate, tentația mamelor este aceea de a face dreptate copiilor, obligându-i pe tați să își facă datoria. Doar că dreptatea îi privează pe copii de dragostea părinților. Am auzit că Andreea Bălan a cerut decăderea din drepturi a tatălui și pensie alimentară.

Dacă avem ce a spus instanța, s-ar putea să avem alte substraturi. Dacă copilul major are venituri proprii, tatăl nu mai e obligat să susțină studiile. Dar asta e la noi acum. Se poate ca avocații lui să fi cerut la fel, același lucru. Nu știm ce a cerut Andreea. Probabil că ea a depus o nouă cerere ca el să fie forțat la o pensie alimentară. E bine să spunem cu subiect și predicat. Da, România nu e o țară care, până la urmă, să protejeze mamele. S-ar putea, dar sunt teorii, să se spună că copilul nu e într-o primejdie de a muri de foame.

Andreea Bălan versus George Burcea

E o primă decizie, cu siguranță Andreea a atacat. Interesul copiilor este ca cei doi părinți să găsească o modalitate să discute. În instanță, cu legea în spate, mai e și orgoliul lui și al ei. Ar fi important pentru copii ca ei doi să hotărască un lucru de comun acord și să lase dreptatea legală un pic deoparte și să vadă ce se poate face mai bine.”

Cristi Brancu a oferit, în platoul emisiunii de la PRIMA TV, și informații în exclusivitate legate de motivul pentru care a cerut Andreea Bălan custodie exclusiva.

”Pentru că George Burcea a fost prins sub influența drogurilor. Se spune că actorul a primit o amendă – informație de la apropiații celor doi – de 16.000 lei, pe care o plătește eșlonat. Burcea joacă în producția ”Wednesday”, iar acum se află în SUA, alături de iubita lui, încercând să își facă un drum în cinematografie Hollywoodiană. Deci, există o pedeapsă pentru droguri. Andreea a cerut custodie exclusivă pentru ca George să poată avea program de vizitare, dar nu decizii în legătură cu școala sau cu plecarea fetelor. Instanța a respins apelul cântăreței întrucât s-a considerat că el consuma droguri ocazional, iar acest lucru nu înseamnă că el nu poate lua decizii – citat din surse.”

„E posibil orice…”

Roxana Iliescu punctează. ”E extrem de greu să i se ia dreptul tatălui la custodie comună. Legea europeană a fost pusă mai repede în aplicare decât cea cu pensia. Deci, nu mai există custodie exclusivă decât dacă demostrezi că el este internat în spital și nu mai poate să judece. Singurele domenii în care e nevoie de el și de permisie e când luăm pașaport și ieșim din țară. Dacă au căzut de acord și au făcut înțelgere, cam la asta se rezumă. Nu știu dacă el își dorește foarte mult să decidă asupra copiilor. Înțeleg fricile Andreei, dar pot să îi spun că nu e chiar așa de sumbră acea custodie comună.”

Cristi Brancu a citat și punctul de vedere al lui George Burcea. Iată ce a spus Burcea. «Da, astăzi a venit decizia și este una pozitivă, așa cum mă așteptam. Divorțul este din cuplă comuna iar custodia copiilor nu este exclusivă, așa cum cealaltă parte a cerut, ci comună, dar bineînțeles cu domiciliul la mamă, așa cum este normal.»

„Divorțul este din cuplă comună”

Roxana Iliescu adaugă. ”Cred că subiectul este unul foarte delicat pentru toate fostele cupluri. Din nou, părerea mea ar fi pentru binele copilului. Iar acest bine nu are cum să fie prin cum să obligăm părinții să facă numite lucuri. Legea europeană este încurajarea de face custodie comună să îi transforme în părinți responsabili. Noi, în schimb, vrem să se facă dreptate ori nu există altcineva în afara celor doi părinți. Oricare va câștiga, copilul pierde. Îmi iubesc meseria de terpeut și mediator pentru că interesul copilului este altul : ei își doresc ca părinții să nu se mai certe.”

Cristi Brancu a punctat faptul că ”cele doua fetițe vorbesc în fiecare săptămână, de 2 ori pe săptămână, cu tatăl lor prin aplicațiile existente, el fiind plecat. Așadar, nu se îngrădește dreptul la comunicare cu tatăl. Din sursele Andreei, ea nu mai are niciun resentiment, doar că ar vea ca instanța să lămurescă lucrurile în legătură cu custodia exclusivă. Așadar, copiii pot crește alături de tatăl lor, pentru că e impotant pentru copii, după cu spun sursele din familie.”

Publicat: 13 mart. 2023, 12:32 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă