Cel de-al cincilea lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu, va avea premiera nord-americană în secțiunea "Masters".
„La Gomera”, propunerea României la Oscar 2020 în cea de-a 44-a edițifilmul l a Toronto International Film Festival, care va avea loc între 5 și 15 septembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Filmul va fi proiectat pe 5 septembrie, în prezența regizorului Corneliu Porumboiu, la Scotiabank Theatre, unde va rula și pe 6 septembrie.
Festivalul canadian este unul necompetitiv, însă producţiile primesc recunoașterea publicului şi criticilor. Vor fi acordate, între altele, marele premiu pentru lungmetraj şi trofeul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI).
„La Gomera” se numără și între „cele mai captivante 29 de noi lungmetraje noi” selectate în New York Film Festival (NYFF), alături de pelicule semnate de Martin Scorsese, Pedro Almodóvar, Edward Norton, Arnaud Desplechin și Agnès Varda.
La cea de-a 57-a ediție a NYFF, Corneliu Porumboiu va fi prezent pe 6 și 7 octombrie, la Alice Tully Hall, respectiv Walter Reade Theater, pentru a răspunde întrebărilor publicului după proiecțiile filmului.
Lungmetrajul va fi prezentat și la BFI London Film Festival, care va avea loc între 2 și 13 octombrie. Aici, „La Gomera” a fost inclus în secțiunea „Films in Thrill” și va beneficia de două proiecții, pe 9 și 10 octombrie, la Curzon Mayfair Cinema, respectiv BFI Southbank.
„La Gomera”, care a avut premiera mondială în competiția de anul acesta a Festivalului de la Cannes, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020.
Filmul îi are în distribuție pe Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl.
„La Gomera” va avea premiera în cinematografele româneşti pe 13 septembrie, fiind distribuit de Ro Image şi 42 KM Film.
Filmul este scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, iar imaginea este semnată de Tudor Mircea. Scenografia a fost realizată de Simona Pădureţu, designer de costume a fost Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu a fost responsabilă cu direcţia artistică.