Jurnalista romanca, amenintata cu moartea. Cum s-a ajuns la asta

Publicat: 17 Apr. 2019, 13:30 News 3

Emilia Sercan a povestit cu indignare cum a a inceput sa primeasca amenintari cu moartea.

Jurnalista romanca Emilia Sercan a scris pe Facebook ca a primit amenintari cu moartea, iar dupa aceea a depus plangere la politie, mentionand ca ministrul de Interne si seful IGPR au fost informati cu privire la aceste amenintari.

„Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de amenințare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire.

De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele.

Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare rețea de complicități, putere, influență și bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituțiilor statului. Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel. 

Am încercat să îmi explic de de am primit aceste amenințări: dezvăluirile legate despre Academia de Poliție, așa cum am scris în penultima mea anchetă publicată pe PressOne, riscă să lase instituția fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susținute acolo și care, cel mai probabil, sunt și ele plagiate. Pentru un profesor, o teză de doctorat plagiată înseamnă încheierea carierei academice.

Continuarea articolului »

Publicat: 17 Apr. 2019, 13:30 News 3
Pe aceeași temă