Julia Roberts suferă de o boală incurabilă! Anunțul trist al celebrei actrițe

Publicat: 20 feb. 2020, 12:20 Autor: Elena Vedete

Julia Roberts suferă de o boală incurabilă! Frumoasa actriță suferă de trombocitopenie, o maladie ale cărei complicaţii afectează coagularea sanguină.

Din cauza bolii, vedeta a slăbit foarte mult. Afecţiunea provoacă pete violete pe piele care ar fi consecinţa sângerărilor. Principalele simptome de care suferă Julia Roberts sunt hemoragii, sângerări anormale la nivelul nasului şi gurii, hematoame. Această boală ar putea să o ucidă pe actriță.

Julia Roberts nu a vorbit niciodată public despre această afecțiune, însă sunt cunoscute durerile de articulații ale vedetei. Julia a descoperit această boală, în urmă cu câțiva ani. Pe corpul ei apăreau foarte multe vânătăi, iar soțul ei a fost cel care a insistat ca ea să meargă la medic, salvându-i astfel viața.

Julia Roberts este căsătorită din anul 2002 cu cameramanul Daniel Moder și au împreună trei copii.

Julia Roberts suferă de o boală incurabilă! Ce înseamnă trombocitopenie

Trombocitopenia reprezintă scăderea numărului trombocitelor sub valorile normale, ceea ce creşte semnificativ riscul de sângerare. Trombocitele sunt celule roşii sangvine care ajută la coagularea sângelui.

În mod normal, organismul uman dispune de 140.000-400.000 de trombocite per microlitru de sânge. Se consideră trombocitopenie o valoare care scade sub 50.000 de trombocite/microlitru de sânge.

În astfel de situaţii, pacientul sângerează cu uşurinţă, iar la valori sub 10.000 de trombocite/microlitru de sânge pot apărea hemoragii interne fatale. Scăderea trombocitelor din sânge poate fi cauzată de o sumedenie de factori sau boli, cum ar fi leucemia, anumite medicamente sau o afecţiune autoimună, putând apărea atât la adulţi, cât şi la copii.

Micile sângerări apărute sub piele (în special pe picioare), cunoscute sub denumirea de peteşii, sunt primele semne care pot indica trombocitopenia. Alte simptome specifice trombocitopeniei sunt:

  • Vânătăile care apar cu uşurinţă
  • Hemoragie care se opreşte greu
  • Sângerări gingivale sau nazale
  • Sânge în urină sau în materiile fecale
  • Oboseală excesivă
  • Splenomegalie (mărirea în volum a splinei)
  • Icter
  • Menstruaţie abundentă

În cazul în care numărul trombocitelor scade drastic, sub 10.000/microlitru de sânge, există riscul de hemoragie cerebrală, care poate fi fatală.

 

Publicat: 20 feb. 2020, 12:20 Autor: Elena Vedete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă