Intrebuintarile uleiului de cocos

Publicat: 25 Nov. 2019, 13:41 Beauty & Style
Intrebuintarile uleiului de cocos

Uleiul de cocos este un produs din ce in ce mai popular atat atunci cand vine vorba despre prepararea unor cosmetice homemade foarte bune, cat si atunci cand vine vorba despre utilizarea in alimentatie.

Conform celor de la Biod.ro, popularitatea acestui ulei este data de numeroasele aplicatii pe care le are si evident, de eficienta.

Cum poate fi utilizat uleiul de cocos?

  1. Pe post de masca de par. Conform numerosilor oameni care folosesc cosmetice preparate acasa, simpla aplicare pe par a uleiului de cocos poate sa duca la o crestere de doua ori mai rapida a firului si la hranirea acestuia.
  2. Pe post de crema hidratanta pentru piele. Cei care au o piele mult prea uscata pot apela la ulei de cocos pentru a obtine sanatate si stralucire pentru acest organ atat de important. Incalzirea unei cantitati mici de ulei si aplicarea pe piele poate sa faca adevarate minuni.
  3. Pe post de demachiant. Uleiul de cocos este si un demachiant foarte eficient. Poti sa renunti la demachiantii chimici pe care ii gasesti peste tot prin supermarketuri si sa incepi sa folosesti acest ulei. Este eficient chiar si in cazul produselor de make-up ce rezista la apa si isi face treaba fara a prezenta niciun risc asupra pielii.
  4. Este un excelent aliment. Este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri pe care le poti folosi in bucatarie. Poti renunta la uleiul de floarea soarelui sau la cel de masline si poti incepe sa prajesti cu ulei de cocos. Acesta contine numeroase grasimi saturate, rezista foarte bine la temperaturi ridicate si aduce un aport urias de nutrienti in alimentatie.
  5. Pe post de pasta de dinti. Cei care doresc dinti mai albi nu trebuie sa apeleze la tratamente complexe. Pot pur si simplu sa isi perieze dintii cu ulei de cocos iar rezultatul va fi impresionant. Acesta contine acid lauric si reuseste sa omoare bacteriile, sa improspateze respiratia si sa faca zambetul din ce in ce mai alb.
  6. Vindeca aftele si herpesul. Atat aftele cat si herpesul sunt probleme cu care s-au confruntat majoritatea oamenilor, cel putin o data in viata. Aplicarea uleiului de cocos pe zona cu probleme poate ajuta la grabirea vindecarii.

Lista cu beneficii poate, sa continue. Acest ulei poate sa fie folosit in atat de multe domenii incat este considerat de multi drept un produs minune. Pentru efecte foarte bune insa, trebuie sa se tina cont de tipul de ulei achizitionat. Se poate opta pentru ulei presat la rece, ulei extravirgin, ulei presat la cald, rafinat fizic sau rafinat chimic. Cele mai bune variante sunt cele presate la rece sau cele extravirgine, insa sunt si cele mai costisitoare.

De ce este uleiul de cocos atat de sanatos?

Pentru ca, atata vreme cat este obtinut in mod natural, contine o cantitate mare de acizi grasi saturati cum ar fi acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic. Acestia se asimileaza rapid in organism si ajuta la functionarea corecta a acestuia. Tocmai de aceea este bine sa existe intotdeauna ulei de cocos in bucatarie!

Publicat: 25 Nov. 2019, 13:41 Beauty & Style
Pe aceeași temă