„Uleiul de cocos este o otrava!” Oamenii de stiinta au tras un semnal de alarma despre acest aliment considerat binefacator

Publicat: 27 aug. 2018, 18:44 Autor: madalina m. Retete & Diete

Uleiul de cocos pare sa aiba o "reputatie" rea printre oamenii de stiinta.

Un savant de la Harvard a fost cel care a tras un semnal de alarma despre uleiul de cocos. In opinia acestuia, alimentul considerat binefacator a fost comparat cu otrava si ar avea efecte nu tocmai benefice pentru organism.

De asemenea, cei care il consuma in mod regulat si in cantitati destul de mari s-ar afla in pericol, pentru ca nu a fi, de fapt, chiar arat de sanatos. Vestea a reusit sa ii alarmeze pe multi, la scurt timp.

uleiul de cocos

Uleiul de cocos e cunoscut datorita calitatilor sale, pentru ca ar contine foarte multe substante considerate sanatoase, printre care si acizi grasi saturati. Proprietatile sale s-ar datora in special acestor acizi ce poarta denumirea de lauric, capric si caprilic.

Totusi, in cadrul unei prelegeri, directorul de la „Institute for Prevention and Tumor Epidemiology”, de la Universitatea Harvard, a declarat ca in ciuda recomandarilor, uleiul de cocos nu este chiar cea mai buna alegere pentru organismul uman.

Statutul sau de super-hrana a fost pus la indoiala inca din 2017, dupa ce American Heart Association si-a actualizat recomandarile si a inclus evitarea acizilor grasi saturati care se regasesc in uleiul de cocos, noteaza descopera.ro.

uleiul de cocos
„Uleiul de cocos este o otrava. Este unul dintre cele mai groaznice alimente pe care le poti consuma”, a declarat Karin Michels. Prelegerea sa a devenit virala, la scurt timp, printre internauti.

Dupa ce a vorbit timp de 50 de minute despre toate acestea, femeia care si-a dedicat viata stiintei a reusit sa starneasca reactii pe retelele sociale. Karin Michels e de parere ca pana in prezent nu exista studii semnificative prin care sa fie dovedite beneficiile consumului de ulei de cocos.

Potrivit afirmatiilor acesteia, uleiul de cocos ar fi mult mai periculos pentru organism decat untura, pentru ca ar contine aproape in totalitate acizi grasi saturati. Grasimile ce contin o cantitate mare de acizi grasi saturati pot fi detectate prin rapiditatea cu care se topesc la temperatura camerei.

Publicat: 27 aug. 2018, 18:44 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă