Uleiul de cocos – alimentul minune bun la toate! Ce boli si afectiuni poti trata cu el

Publicat: 21 ian. 2018, 16:05 Autor: Echipa Ciao.ro Life

Uleiul de cocos este un aliment si un ingredient deosebit de nutritiv. Este cea mai sanatoasa alegere in bucatarie. Fiind extrem de versatil, uleiul de cocos mai are si alte intrebuintari in gospodarie.

Ca si alte uleiuri, uleiul de cocos este si el de mai multe feluri: extravirgin, presat la rece, presat la cald, rafinat fizic, rafinat chimic.

Uleiul de cocos este unicul dintre uleiurile vegetale care are o concentratie ridicata de acizi grasi saturati, care pot provoca o multime de reactii pozitive, benefice pentru sanatate. Proprietatile sale se datoreaza in special acestor acizi grasi: lauric, capric si caprilic.

Conţine cu 10% mai puţine calorii faţă de alte grăsimi vegetale şi mai mult, acest ulei este unul dintre cele mai bogate surse de grăsimi saturate, aproape 90% din acizii graşi din uleiul de cocos fiind saturaţi. Acizii graşi pot avea efecte terapeutice asupra tulburărilor cerebrale, precum epilepsie şi Alzheimer.

Trateaza gatul inflamat

“Batranul”ceai cu miere si lamaie poate fi dat uitarii. O lingura de ulei de cocos este la fel de benefic pentru gatul inflamat

Protejeaza rinichii

Uleiul de cocos curata tractul urinar si vindeca infectiile aparute la rinichi, gratie proprietatilor sale antibacteriene. De asemenea, apa de cocos ajuta la hidratare si la grabirea proceselor de vindecare in corp.

Coconut oil and fresh coconut

Previne cancerul

Uleiul de cocos are doua calitati care contribuie la lupta impotriva cancerului. Corpii cetonici si acizii grasi cu lant mediu contribuie la protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi, prevenind dezvoltarea cancerului.

Previne cariile si bolile gingivale

Igiena orala este foarte importanta. Nu doar ca scapi de respiratia urat mirositoare si de ingalbenirea dintilor, insa te ajuta si sa previi aparitia cariilor, tartrului si a altor boli la nivelul gurii.

 

Publicat: 21 ian. 2018, 16:05 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă