Interventii stomatologice gratuite pentru copiii cu dizabilitati. Unde se fac

Publicat: 31 Oct. 2018, 10:28 Life

Reprezentanţii Administraţiei spun că iniţiativa a venit în urma solicitărilor transmise unităţii medicale de părinţii unor copii cu nevoi speciale.

Intervenţii stomatologice gratuite pentru copiii cu dizabilităţi sunt accesibile saptamana aceasta inainte. Mai exact, copiii cu dizabilităţii vor beneficia, începând de miercuri, de intervenţii stomatologice sub anestezie generală la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ”Prof. Dr. Dan Theodorescu” din Bucureşti, anunţă Adminsitraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB).

ASSMB transmite marţi, printr-un comunicat de presă, că intervenţiile stomatologice sub anestezie generală la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ”Prof. Dr. Dan Theodorescu” vor fi gratuite pentru copiii cu dizabilităţi.

Interventii stomatologice gratuite pentru copiii cu dizabilitati

Interventii stomatologice gratuite pentru copiii cu dizabilitati. Unde se fac

Interventiile vor fi realizate de o echipă medicală formată dintr-un chirurg OMF-anestezist şi un medic dentist cu competenţă în pedodonţie (stomatologie pediatrică).

Astfel, copiii se vor prezenta cu bilet de trimitere la spital şi în urma consultaţiei de specialitate realizată de o echipă medicală vor fi programaţi pentru intervenţie.

„Pacienţii minori cu nevoi speciale, programaţi pentru intervenţii chirurgicale sub anestezie generală, vor primi şi asistenţă stomatologică pentru o serie de afecţiuni dentare cronice”, mai precizează ASSMB.

Publicat: 31 Oct. 2018, 10:28 Life
Pe aceeași temă