Închisoare și pierderea tutelei pentru părinții care nu își lasă copiii la școală!

Publicat: 31 aug. 2020, 10:18 Autor: Elena Arhiva
Închisoare și pierderea tutelei pentru părinții care nu își lasă copiii la școală!

Părinţii din Spania au obligaţia de a-şi lăsa copiii la şcoală, altfel riscă să ajungă la închisoare sau îşi pot pierde drepturile tutelare. Un magistrat al Curții Superioare de Justiție din Murcia explică faptul că ”părinții au obligația de a-și duce copiii să primească educație”, relatează presa spaniolă.

Ascensión Martín, magistrat în Camera de Contencios a Curții Superioare de Justiție din Murcia și purtător de cuvânt național al asociației ”Judecători pentru Democrație”, explică în „La Opinión de Murcia” că „părinții au obligația de a-și duce copiii să primească educatie”. Părinții care nu respectă această regulă se pot confrunta cu închisoare, amenzi sau pierderea drepturilor tutelare, avertizează magistratul.

Există o prevedere în Codul Penal care spune că acei părinți care nu-și lasă copiii la școală riscă între 3-6 luni de închisoare. Magistratul Ascension Martin compară fenomenul cu acel moment în care „cineva nu dorește să îi facă o transfuzie de sânge copilului său și un judecător decide în favoarea transfuziei”. Acesta nu îi înțelege pe părinții care „își rup hainele și spun că odraselele nu pot merge la școală, când copiii și-au petrecut toată vara în parcuri, jucându-se între ei”, relatează Gândul.

Educația „este mai bună când se practică în persoană”

Magistratul a adăugat că educația „este mai bună când se practică în persoană – Dacă am avea doar școală online, ar fi dăunător pentru toată lumea, deoarece nu oricine are iPad sau internet sau un părinte care să-l învețe chimie”.

Părinții, elevii și politicienii Opoziției spaniole sunt nemulțumiți că guvernul vrea să redeschidă școlile. Vineri, Spania a înregistrat 7.609 infecții cu noul coronavirus – cel mai mare vârf din martie până acum. Pablo Casado, liderul partidului conservator din Opoziție Partidul Poporului, a acuzat recent guvernul de stânga al premierului Pedro Sanchez că îi lasă pe spanioli „să ghicească” ce se va întâmpla după redeschiderea școlilor.

Publicat: 31 aug. 2020, 10:18 Autor: Elena Arhiva
Pe aceeași temă