Începe școala! Ministrul Educației, explicații despre cum se vor desfășura orele

Publicat: 27 Aug. 2020, 08:29 Arhiva
Începe școala! Ministrul Educației, explicații despre cum se vor desfășura orele

Ministrul Educații vine cu noi explicație despre începerea noului an școlar, în condițiile în care părerile sunt împărțite iar părinții elevilor trec de la disperare la neputință și la bucurie.

„Începem anul școlar pe 1 septembrie pentru profesori, iar cursurile de la 14 septembrie. Aceste cursuri vor începe în funcție de situația epidemiologică. La nivelul Ministerului au fost elaborate norme de protecție aflate acum în dezbatere publică și pe care trebuie să le adoptăm. Săptămâna aceasta trebuie să le avem deja aprobate”, a spus ministrul Educației.

”În scenariul verde, toți elevii pot participa la cursuri în condiții de protecție sanitară, un scenariul galben, în care elevii pot participa fizic la cursuri, mai puțin cei din cei din clasele V, VII, IX, XI, care pot participa alternativ, fizic și online. Adică prin rotație: jumătate de clasă fizic, jumătate online.

Decizia e la nivel de unitate de învățământ. Consiliul de Administrație propune un scenariu, Inspectoratul școlar și DSP vor aviza și Comitetul județean sau cel al municipiului București pentru situații de urgență va da acceptul. Am dat astfel autonomie locală. Scenariul roșu se referă la faptul că toți elevii vor învăța online, ca la sfârșitul anului școlar anterior”, a declarat Monica Anisie, în direct la B1 TV.

Klaus Iohannis: „Elevii vor merge fizic la ore”

Noul an școlar va începe cu data de 14 septembrie 2020, elevii vor merge fizic la cursuri și ore, în funcție de numărul de persoane îmbolnăvire cu noul coronavirus la mia de locuitori înregistrat per localitate. În cel mai rău caz, școala se va face tot în sistem online. Astfel, Președintele Klaus Iohannis a anunțat trei scenarii: verde, galben și roșu.

„Am avut o întâlnire foarte importantă cu premierul şi mai mulţi miniştri şi secretari de stat. Tema discuţiei a fost începerea anului şcolar, situaţia învăţământului din România şi măsuri specifice în vreme de pandemie. Primul lucru important pentru elevi, părinţi – pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile nu doar pentru şcoli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra şcolilor”, a declarat preşedintele, la începutul lunii august.

Publicat: 27 Aug. 2020, 08:29 Arhiva
Pe aceeași temă