Începe școala pentru elevii din Capitală! Când vor merge fizic la cursuri toți școlarii din București

Publicat: 17 mai 2021, 12:33 Autor: Elena Arhiva
Începe școala pentru elevii din Capitală! Când vor merge fizic la cursuri toți școlarii din București

Toți copiii din București ar putea să meargă la școală fizic, începând de miercuri, a declarat, luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme luni seară în Monitorul Oficial. „Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, o ședință la nivelul municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rată de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.

Practic, în acest context, văd posibil că de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului trebuie asigurat accesul la învățământul online pentru elevii care prezintă „orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate”.

Rata de infectare în București a scăzut, luni, sub 1 la mia de locuitori, și a ajuns la 0.94, potrivit informațiilor publicate de Direcția de Sănătate Publică.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 17 mai 2021, 12:33 Autor: Elena Arhiva
Pe aceeași temă