Imagini ireale. Un detinut este batut fara mila. O avocata a filmat agresiunea apoi a fugit din tara VIDEO

Publicat: 06 aug. 2019, 14:43 Autor: D. C. Life

Scene demne de filmele de actiune in Rusia, dupa ce un detinut a fost rupt in bataie de colegii de celula.

Imagini ireale. Un detinut este batut fara mila. In inregistrarea VIDEO vedem cum un detinut din Rusia este intins fara pantaloni pe o masa in timp ce doi barbati in uniforma il tin fortat.

Iar apoi alti zece barbati in unfirma il lovesc intens in picioare si calcaie cu bastoanele de cauciuc. Cea care a trimis inregistrarea video la un ziar rusesc este o avocata.

Imagini ireale. Un detinut este batut fara mila

Imagini ireale. Un detinut este batut fara mila

Imediat dupa ce a trimis clipul video aceasta a plecat din tara si a cerut protectie din partea autoritatilor. Irina Biriukova, avocata la ONG-ul Fundatia Verdictul Public, a parasit tara in ziua in care clipul video a fost publicat.

Avocata a trimis o scrisoare sefului Comisiei federale de anchete Aleksandr Bastrîkin, prin care cerea autoritatilor ruse sa-i asigure securitatea, a spus Verdictul Public pe Facebook.

Amnesty International a cerut de urgenta autoritatilor ruse sa o „protejeze imediat” pe Biriukova.

„Decizia curajoasă a Irinei Biriukova de a expune acest abuz îngrozitor din colonia penitenciară IK-1 e cel mai nou exemplu al eforturilor ei de a-i proteja pe alții de tortură și rele-tratamente. E alarmant că actul ei de curaj a forțat-o să plece din țară de teamă”, gasim scris intr-o declaratie semnata in 23 iulie de Marie, Stuthers, directoarea Amnesty International pentru Europa de est si Asia Centrala, conform ProTV.

Pe 23 iulie, Comisia de anchete din Rusia a spus ca toti ofiterii care au luat parte la bataie au fost identificati si sase dintre ei au fost retinuti. Avocatul poporului regional din Iaroslavi Serghei Baburkin a spus in 22 iulie ca 17 ofiteri FSIN au fost suspendati dupa ce a aparut inregistrarea.

Publicat: 06 aug. 2019, 14:43 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă