Imagini emoționante de la parastasul de 40 de zile al marelui Ion Dichiseanu! Ce gest superb de recunoștință au făcut fanii regretatului actor

Publicat: 27 iun. 2021, 15:42 Autor: Andreea Voicu Vedete

Ion Dichiseanu s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani, în data de 20 mai 2021. În urmă cu o zi a avut loc parastasul de 40 de zile al marelui actor, iar la cimitir a fost amplasată o mică scenă alături de însemnele Rapidului, echipă de fotbal pe care a iubit-o!

În urmă cu o zi a avut loc parastasul de 40 de zile al marelui actor Ion Dichiseanu. Persoana care a organizat ceremonia este chiar Gabriela Lucuțar, de profesie antreprenor de pompe funebre. Chiar aceasta a avut ideea să instaleze mica scenă unde, pe un ecran, au rulat mai multe imagini cu marele actor Ion Dichiseanu. De asemenea, la scenă a fost pus însemnul Rapidului, echipă pe care a iubit-o foarte mult.

De asemenea, la scenă a fost pus însemnul Rapidului, echipă pe care a iubit-o foarte mult. Au fost pregătite și pachete pentru a fi împărțite, iar pe masa din fața scenei au fost așezate o cană, o sticlă de vin, colaci și colivă.

Piațeta din fața Casei de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud va purta numele actorului Ion Dichiseanu. Decizia a fost luată în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Adjud, la inițiativa primăriei.

Care a fost ultima dorință a lui Ion Dichiseanu

Maestrul ar fi părăsit această lume, fără ca ultima sa dorinţă să i se îndeplinească. Ioana Dichiseanu, a relatat într-o postare pe Facebook faptul că regretatul său tată își dorea să-și mai ducă încă o dată, nepoțica, de mână, la școală.

„Între Anastasia și tata este o legatură specială. Se iubesc, se înțeleg… În această poză, Anastasia împlinea trei anișori. Tata mi-a spus că își dorește să o țină de mânuță pe “primăvara sufletului său” în drum spre școală. În această seară la ora 22:00 , dacă vreți să ne unim gândurile și rugăciunile pentru ca tata să vina curând și sănătos acasă și să i se îndeplinească dorința”, a scris Ioana Dichiseanu.

Ion Dichiseanu s-a stins din viață la 87 de ani

Unul dintre cei mai iubiți actori din România, Ion Dichiseanu, s-a stins din viață pe 20 mai 2021, la vârsta de 87 de ani, dintre care peste 40 de ani i-a petrecut pe scena Teatrului Nottara, care i-a fost „acasă”. A făcut parte din celebra „tripletă de aur” a Teatrului Nottara, alături de George Constantin și Cristea Avram și a jucat aici, în teatrul de pe bulevard, zeci de roluri care i-au adus gloria, au scris pe Facebook reprezentanții Teatrului Nottara.

Povestea lui Ion Dichiseanu, bărbatul iubit de toate femeile și actor adulat, a început în Teatrul Nottara, în anul 1961, cu rolul care l-a făcut celebru, Antoniu, în spectacolul Antoniu și Cleopatra, de W. Shakespeare, după ce destinul l-a purtat pe multe și întortocheate căi.

Publicat: 27 iun. 2021, 15:42 Autor: Andreea Voicu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă