O piațetă din Adjud va purta numele actorului Ion Dichiseanu

Publicat: 25 Jun. 2021, 09:00 Vedete
O piațetă din Adjud va purta numele actorului Ion Dichiseanu

Piațeta din fața Casei de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud va purta numele actorului Ion Dichiseanu. Decizia a fost luată în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Adjud, la inițiativa primăriei.

„Cariera lui Dichiseanu, născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud, s-a întins pe pacursul a șase decenii.

Destinul i-a îndrumat pașii spre scenă. A intrat în lumina reflectoarelor cu pasiune, crezând ceea ce face, iar drumul parcurs l-a purtat spre ”orbita actorilor cu stea”.

În 2002 a fost decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, ”pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care a dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Având în vedere și titlul de Cetățean de onoare” al municipiului Adjud conferit prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Adjud nr.19/18 mai 2000, propunem atribuirea denumirii de ”Piațeța Ion Dichiseanu” Piațetei din fața Casei de Cultură ”Tudor Vornicu”.

În baza prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, aprobată prin Legea nr.48/2003, actualizată, coroborate cu prerogativele pe care vi le conferă art. 136 alin. (1) din Ordonanța de Urgență nr. 57/03.07.2019 privind Codul administrativ, vă rugăm să inițiați un Proiect de hotărâre a Consiliului Local al municipiului Adjund privind atribuirea denumirii ”Piațeta Ion Dichiseanu” Piațetei din fața Casei de Cultură ”Tudor Vornicu”.

Ion Dichiseanu s-a stins din viață la 87 de ani

Unul dintre cei mai iubiți actori din România, Ion Dichiseanu, s-a stins din viață pe 20 mai 2021, la vârsta de 87 de ani, dintre care peste 40 de ani i-a petrecut pe scena Teatrului Nottara, care i-a fost „acasă”. A făcut parte din celebra „tripletă de aur” a Teatrului Nottara, alături de George Constantin și Cristea Avram și a jucat aici, în teatrul de pe bulevard, zeci de roluri care i-au adus gloria, au scris pe Facebook reprezentanții Teatrului Nottara.

Povestea lui Ion Dichiseanu, bărbatul iubit de toate femeile și actor adulat, a început în Teatrul Nottara, în anul 1961, cu rolul care l-a făcut celebru, Antoniu, în spectacolul Antoniu și Cleopatra, de W. Shakespeare, după ce destinul l-a purtat pe multe și întortocheate căi.

Publicat: 25 Jun. 2021, 09:00 Vedete
Pe aceeași temă