Horia Brenciu a picat bac-ul! Ce nota rusinoasa a putut sa ia la limba romana

Publicat: 05 Jun. 2019, 14:57 News 3

Se pare ca vedeta a picat la proba de Limba si literatura romana, inregistrand o nota extrem de mica.

Horia Brenciu a picat BAC-ul. Acesta a povestit cum s-a intamplat totul si ce ‘probleme’ a avut in timpul scolii, mai ales in clasa a XII-a.

Horia Brenciu a picat BAC-ul

„Pe parcursul şcolii, în 12 ani, am avut doar două mici probleme. Prima a intervenit în clasa a IX-a, când am rămas corigent la ma­tematică. Am luat 2 la matematică, fiindcă n-am fost atent la oră, iar doamna profe­soară Banea mi-a zis:

N-o să treci! Nu-ţi dau încă o notă mare ca să faci 5. Şi-i mulţumesc şi azi pentru asta, căci altfel nu m-aş fi îndrăgostit de matematică.

Iar a doua problemă s-a petrecut la Bacalaureat, pe care nu l-am luat din prima: totul a fost perfect în ordine, atât doar că, la proba scrisă de la Română, m-am apucat să in­troduc în lucrare nişte chestii nelalocul lor, doar pentru că mi s-au părut interesante.

Şi-am primit nota 4. Aşadar, ambele pro­bleme au fost cauzate de tinereţea mea revolu­ţio­nară, care a dat să-şi manifeste rebeliunea când nu era locul şi timpul. Că şi rebeliunea trebuie să aibă un cadru al ei!

Însă îi mulţumesc destinului că n-am luat Bacalaureatul decât la a doua încercare, în toamnă!”, a spus cu sinceritate Brenciuintr-un interviu pentru Formula AS.

Program exemenele Bacalaureat 2019

In data de 3 iunie a inceput examenul de Bacalaureat cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pe 5 si 6 iunie.

În zilele de 7, 10 și 11 iunie se va desfășura evaluarea competențelor digitale (proba D), iar între 12 și 13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Probele scrise

 • Proba la Limba si literatura română – Ea), care va avea loc luni, 1 iulie
  Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată pentru marți, 2 iulie
  Proba obligatorie a profilului – Ec), este propramată pentru miercuri, 3 iulie
  Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) care se va desfășura joi, 4 iulie

Afisarea rezultatelor la BAC 2019

Afisarea rezultatelor vor avea loc, dupa cum urmeaza:

 • 8 Iulie 2019: afișarea acestora până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor între ora 12:00 și 16:00
  9-12 Iulie 2019: rezolvarea contestațiilor
  13 Iulie 2019: afișarea rezultatelor finale
Publicat: 05 Jun. 2019, 14:57 News 3
Pe aceeași temă