Greenpeace Romania a lansat o aplicatie prin care poti semnala taierile ilegale de paduri

Publicat: 01 Oct. 2018, 15:08 Life

Se numeste Forest Guardians si poate fi folosita de catre orice roman!

Greenpeace România a lansat luni o aplicaţie pentru mobil prin care utilizatorii pot monitoriza pădurile cu ajutorul imaginilor din satelit şi pot raporta cazurile suspecte de tăieri. De asemenea, aceeaşi aplicaţie oferă posibilitatea cetăţenilor de a verifica legalitatea transporturilor de lemn. Aplicaţia Forest Guardians este deocamdată disponibilă doar pentru telefoanele cu sistem Android, urmând ca în săptămânile următoare să fie lansată şi varianta iOS.

Potrivit Greenpeace, în România există cele mai vaste păduri primare din zona temperată a Europei, care adopostesc aproximativ 13.000 de specii, inclusiv cea mai mare populaţie de urşi de pe continent. Din cele aproximativ 120.000 de hectare de păduri virgine, doar 20.000 de hectare se află sub protecţie strictă, mai arată ONG-ul.

În 2016, aproximativ 40 la sută din cazurile de tăieri ilegale investigate de autorităţi au fost sesizate de cetăţeni, iar anul trecut cetăţenii au descoperit mai multe infracţiuni decât autorităţile, spun reprezentanţii Greenpeace.

ONG-ul acuză Ministerul Apelor şi Pădurilor că nu a continuat dezvoltarea şi îmbunăţirea unor programe şi aplicaţii precum Radarul Pădurii şi Inspectorul Pădurii pentru a eficientiza controlul activităţilor silvice, acesta fiind şi motivul pentru care a decis lansarea aplicaţiei Forest Guardians.

Continuarea articolului »

Publicat: 01 Oct. 2018, 15:08 Life
Pe aceeași temă