Gestul interzis in limbajul canin! Ce nu ar trebui stapanii sa faca NICIODATA in fata animalului. Multi nu au idee de asta!

Publicat: 17 iul. 2018, 16:16 Autor: madalina m. Life

Multi stapani de animale nu au idee ca anumite gesturi sunt percepute gresit in limbajul canin.

Tocmai de aceea, cei care au caini fac de multe ori o greseala foarte mare, cand se apropie de patruped. Nici persoanele care iubesc aceste animale nu stiu ca in limbajul canin, multe gesturi nu semnifica intotdeauna dragalasenie sau afectiune.

Spre exemplu, atunci cand mangaiem un caine pe crestetul capului, aceasta actiune se traduce diferit pentru necuvantatoare. Si pentru ca e foarte greu sa ghicim ce inteleg animalele din comportamentul omului, o specialista a explicat totul, pe deplin.

Gestul interzis in limbajul canin

Pentru multi dintre noi e o adevarata incercare sa nu mangaiem un caine, atunci cand il intalnim alaturi de stapanul sau. Chiar si cei care detin aceste animale de companie gresesc pentru ca nu stiu mereu ce semnifica actiunile lor, in limbajul canin.

Tocmai din acest motiv, specialista Sarah Bartlett, cunoscuta la nivel international drept un instructor de caini foarte talentat, a explicat ca in momentul in care mangaiem un caine pe crestetul capului, acest lucru semnifica pentru noi afectiune.

In limbajul canin, gestul se traduce cu totul diferit. Cainii nu suporta sa fie atinsi in acest fel, iar pentru ei reprezinta o adevarata amenintare si se simt foarte intimidati, in acel moment. Asta se intampla si cu patrupezii mici, asa cum sunt cei din specia Pug, dar si cu Labradorii.

Gestul interzis in limbajul canin

Desi pentru oameni e o reactie ce vine in mod automat, in limbajul canin o simpla mangaiere pe crestetul capului devine foarte ofensatoare si ii face pe patrupezi sa fie in garda. De multe ori, ar putea sa atace pe oricine, dintr-un motiv ce pare foarte banal.

Sarah Bartlett l-a dat drept exemplu pe patrupedul sau, Moss, un caine ce face parte din specia Dachshund. Chiar daca e o specie pitica, animalul de companie are o personalitate foarte puternica. „Cea mai gresita forma de salut pentru caini e magaierea pe crestetul capului.

Reprezinti o amenintare pentru ei si vor avea tendinta sa se lase tot mai jos, pentru a nu fi atinsi”, a explicat specialista.
Totusi, cea mai corecta apropiere de un caine e cea dintr-o laterala a animalului, si nu din partea frontala. Abia atunci cand patrupedul isi apropie botul de mana persoanei care sta langa el, inseamna ca accepta sa fie scarpinat la nivelul barbiei sau dupa ureche. Asa va capata mai repede incredere intr-o persoana pe care nu o cunoaste.

(sursa: mirror.co.uk)

Publicat: 17 iul. 2018, 16:16 Autor: madalina m. Life
Tags:
Pe aceeași temă
×